2018-02-06 42 views
係lkf除左有一堆bar之外,都俾我揾到食拉麵得地方。 地方唔算特別闊落。餐牌除左拉麵之外仲有少部份石鍋飯揀,不過話明係拉麵鋪就梗係食番佢主打的野。 小弟揀左灸燒豚肉海苔味玉拉麵。 望落份量適中,主角豚肉一碗有三塊,燒得幾靚,望落有油光但係食落唔油膩,本人最怕食豬的肥膏之類的野,而呢舊豚肉就完全無。 肉質夠軟腍,配左少少自家醬汁,少少辣,麻同香口,食落惹味。蛋的流心效果唔錯。湯底夠哂入味,雖然叫左少油但係仲為多左d .小弟大鄉里出城,小食果度點左客羽根餃子。同普通餃子有咩唔同? 餡就都係平時見開的豬肉餡,一連五隻靠塊薄薄的「翼」 - 薄皮連住。 每夾一隻餃子連埋脆脆的薄皮一齊食又幾得意。因為係即煎所以塊皮仲係幾脆下。 整體價錢同係附近d bar比已經算係低下,抵食之選。

羽根餃子
灸燒豚肉海苔味玉拉麵