2020-09-19
港青係藍店,之前有解僱參與運動既社工,大家注意。唔係我俾錢,無得揀,焗住食。餐廳而家做緊七折優惠,原價$220一位,折完$176。午市自助餐選擇唔算非常多,不過夠食,最緊要係個景夠開揚,好多玻璃窗,陰天落雨都夠光。🔆海鮮得四款,有凍蝦、青口、小龍蝦、螺,賣相不是十分吸引,所以無食。🔆壽司有即燒饅魚、拖羅蓉等等,食咗一舊鰻魚,紫菜淋過毛巾,鰻魚味道淡,麻麻哋。🔆比較好食嘅有燒牛肉,唔似出邊餐廳燒到乾曬,夠淋有肉味。🔆中式熱食比較好味,炸蝦卷幾好,夠脆,唔算油。燒賣普通,上湯羽衣甘藍清清地幾好食。🔆甜品絕大部份都非常甜,芝士蛋糕非常鬆散,冇乜芝士味,蛋味比較重,唔好食。🔆brownie超甜,雖然濃朱古力味,但甜到好辛苦。🔆焦糖燉蛋比較好食,唔會過甜,但都夠滑,焦糖夠薄夠脆,不過份量好細。🔆雪糕係Häagen-Dazs,都有幾種味可以選擇。部份菜式沒有名稱,唔知是什麼,餐廳應該改善一下。
唔係我俾錢,無得揀,焗住食。
餐廳而家做緊七折優惠,原價$220一位,折完$176。
🔆比較好食嘅有燒牛肉,唔似出邊餐廳燒到乾曬,夠淋有肉味。
🔆brownie超甜,雖然濃朱古力味,但甜到好辛苦。
🔆雪糕係Häagen-Dazs,都有幾種味可以選擇。
部份菜式沒有名稱,唔知是什麼,餐廳應該改善一下。