2019-09-23 461 views
之前係「四寶食堂」,而家唔知係咪轉左手,見到餐牌都同之前嗰間差唔多就打算入嚟食。午餐價錢都偏貴🐷豬扒蔥油撈麵($52)配炒滑蛋及奶油豬豬扒煎得好靚😍仲有撈麵真係冇得頂🤤😋但係呢度啲蔥切得好大粒😅麵都可以煮得腍啲。🍅鮮茄濃湯牛肉湯麵 轉通粉($50)配炒滑蛋及奶油豬 轉多士鮮茄湯真係好濃,但係偏甜。牛肉都好腍,都有幾多塊。一舊舊番茄就冇乜啦,但係有唔少蘿蔔🥕。多士烘得好靚,脆同埋牛油搽得平均。炒蛋就比較油同埋比較淺色冇乜蛋味,冇咁出色。🌽粟米肉粒飯($53)唔係同平時學校嘅粟米肉粒飯一樣,呢碟D肉粒大粒好多(所以價錢都貴過叉燒飯😅),同埋粟米汁唔係結果隻比較濕,視乎你鍾意邊個版本嘅粟米肉粒飯😉。🐔白切雞飯($55)唔建議叫白切雞飯,份量比較少同埋雞唔夠滑,但係又未到嚡嘅程度。我要求雞胸佢都有俾☺️,但係份量實在太少。飯比較乾唔夠腍😕嘢飲都唔細杯,檸檬茶夠濃👌🏻總括嚟講,食物質素唔去特別出色,價錢又唔係特別平,侍應都有落錯單,我就唔會特登來幫襯啦😶

午餐價錢都偏貴
🐷豬扒蔥油撈麵

🐷豬扒蔥油撈麵($52)
配炒滑蛋及奶油豬
🍅鮮茄濃湯牛肉湯麵 轉通粉

🍅鮮茄濃湯牛肉湯麵 轉通粉($50)
配炒滑蛋及奶油豬 轉多士
🌽粟米肉粒飯

🌽粟米肉粒飯($53)
🐔白切雞飯

🐔白切雞飯($55)
餐飲
嘢飲都唔細杯,檸檬茶夠濃👌🏻

2019-09-07
Type of Meal