2023-10-10 183 views
哩間奇趣燒鵝經過無數次,但一次都無幫襯過,最主要原因係,餐廳店門大開,香港地天氣熱而且熱天時間長,所以估計餐廳冷氣都唔會強得去邊! 去D冷氣夠凍餐廳好過啦! 免得攞苦嚟受.今次因為去弼街訂咗兩條云石條,攞住佢又重又危險,快快脆搵間餐廳食完飯就快快打的歸家,見到奇趣燒鵝有位,時過中秋天頭又唔熱,於是入內幫襯.每次入去燒味店,打開份Menu,好多嘢都想食,女友小熊叫住我唔好眼闊肚窄! 減肥呀!哦.... 知道......於是我點咗個乳豬飯加鹹蛋多色,小熊點肥叉油雞飯多色前菜海蜇.優點:1, 總覺得食到好味乳豬要靠運氣,燒味店又唔會燒定太多,因為放得耐皮唔脆,但燒得唔多又易沽清無貨,買都又未必皮脆,今次點乳豬飯,皮脆肉嫩,點上甜醬更惹味! 滿意!2, 時下不少餐廳,包括大家樂,D油雞白切雞係無肉! 得皮同骨! 偷工減料得過份! 有D俾隻雞翼當油雞,果D燒味店必負評! 眼前嘅油雞,肉嫩又皮滑又足料! 掂!缺點:1, 餐廳細細卡位唔多,坐得迫迫夾夾唔太舒服.2, 叫鹹蛋又無落單,睇睇張單又真係無咗鹹蛋,漏咗落單啦!3, 女友小熊指明要肥叉,張單都打明落肥叉,點知上枱係瘦叉! 以為佢地只有瘦叉咩,

哦.... 知道......

優點:

缺點:

1, 餐廳細細卡位唔多,坐得迫迫夾夾唔太舒服.

2, 叫鹹蛋又無落單,睇睇張單又真係無咗鹹蛋,漏咗落單啦!

3, 女友小熊指明要肥叉,張單都打明落肥叉,點知上枱係瘦叉! 以為佢地只有瘦叉咩,後上嘅單叉燒仲肥過我地,即時同樓面反映,樓面同廚房講,廚房就愛理不理! 咁嘅服務點俾好評?

4, 我大愛嘅蔥蓉,味道過鹹! 漏單我接受,肥叉變瘦叉都算,但大大大愛蔥蓉竟然小小份量都大鹹就接受唔到!

5, 小熊碟飯平過我,飯就多過我! 俾貴D食少D咩道理?

6, 前菜海蜇味道居然係甜,係甜到好似甜品咁甜!叉燒都無佢咁甜! 接受唔到囉!

我嘅蔥蓉又唔掂,連我都唔敢得罪嘅女友小熊居然都被激嬲!馬上打入永不幫襯名單中!