2018-10-16
放假同同事去尖沙咀食飯,有人介紹話君怡酒店樓上有間食麻辣好正好好味,就去試下9點後入座有7折,入到去已經彌漫住麻辣嘅激情氣氛。我呢排唔舒服,唔想食咁熱氣,就叫咗麻辣/蕃茄鴛鴦湯底,有辣有唔辣,一定冇死!未上菜,有碟幾惹味嘅鳳爪做頭盤,味道好特別,少少辣夠開胃。內部裝修幾特別,好有中國古典風味。湯底嚟到,自然俾麻辣香味搶晒風頭,係幾香幾刺激。不過決心唔死辣,就專注蕃茄嗰邊,飲一啖,好!有!驚!喜!估唔到佢會咁濃味,就算只係將紫菜響鈴「拖一拖」幾秒,食落口都好濃蕃茄味,完全唔需要任何調味料,已經非常夠味。特別要提一提紫菜響鈴,新鮮炸起,夠熱夠脆又大條,值得推介!仲附有一碟酸甜汁,就算唔落湯都可以就咁食。另外要讚嘅係手切肥牛,肉身夠厚,但又唔硬,肉質好嫩,品質好高;另外牛骨髓、梅菜豬肉丸同埋桶蠔都係店長推介,而且都冇令人失望,絕對係可以「安歌」嘅地方。下次,我一定會試麻辣湯底!!!
Other Info. :
服務幾好,抽風唔錯!