光猛明亮又顏色鮮艷o既韓式餐廳,d 檯凳夠晒闊落,坐得好舒服。一坐低,侍應姐姐隨即送上一式三款kimchi 作為餐前小食,係免費的,味道酸辣,先來刺激一下我o既味蕾。韓式蛋包飯有住一層滑蛋,裡面係酸酸甜甜o既飯,諗起都開胃,又夠晒營養~ 呢度o既蛋包飯($68 無加一) 唔係採用將好似火腿洋蔥之類o既碎料同飯一齊炒o既製法,而係有一份主食,可以配吉列豬扒或者雞扒,我配o左豬扒。d 飯帶點糯米飯o既texture,黏度高如同飯團一般。加o左蕃膏去整呈橙色,仲有少少似香茅o既味道,非常惹味,會係小朋友o既至愛,食完人都開心d!單係個飯連埋面頭隻蛋都已經夠晒實淨飽肚,仲有成塊吉豬,CP 值夠晒高~海鮮煎餅($78) 泛起油光,食落同中式薄撐類似,但佢當然足料好多,除o左蔥條之外,隨時一片都兩粒鮮蝦仁,仲有魷魚、青口等料夾雜其中。呢個同頭先個蛋包飯都附有一份沙律仔,蘸上柚子醬,靈舍富韓式風情。叫完主菜加配飲品可有優惠,試o左杯鮮雜果梳打(加$18)。蘊含百香果、芒果同菠蘿,附上薄荷葉,鮮甜清爽,夏天飲最正!
餐前泡菜

吉列豬扒蛋包飯 ($68)

吉列豬扒蛋包飯

海鮮煎餅 ($78)
海鮮煎餅

鮮雜果梳打 (加$18)
海鮮煎餅
鮮雜果梳打 (加$18)