2019-04-05 217 views
呢間位於灣仔嘅餐廳,叫得Tomato Story,即係成間店都係主打蕃茄,啱哂我🍅💕 平時主打蕃茄嘅都會係xxx茄湯之類,呢到嘅餐就比較特別,除咗有茄湯之外,仲有蕃茄飯呢個選擇。我叫咗咖哩雞塊蕃茄飯 $68,轉套餐+$20。成個飯係混合咗蕃茄煮成,再煮到乾身,米飯唔會過淋,保留口感之餘,亦都做到啖啖茄味,唔會好hea咁畀個蕃茄汁你撈嚟食就算,超有心思!咖喱雞塊係類似日本咖喱咁,咖喱唔辣,雞肉都好滑溜,咖哩再加上蕃茄,兩種平時唔會一齊出現嘅味道,撈埋一齊,好特別💕轉套餐的話會配有甜品同飲品,我當日飲嘅苦瓜茶好清新👍🏻唔駛加一,埋單1人約$90。如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
咖哩雞塊蕃茄飯
轉套餐的話會配有甜品同飲品,我當日飲嘅苦瓜茶好清新👍🏻
唔駛加一,埋單1人約$90。
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕