2019-05-28 40 views
✨今日,朋程仔就帶咗小妹去中環食呢間四川菜大平伙,入到去,小妹就覺得好似去咗一個藝術世界咁,眼睛望到嘅係幾幅畫作,木製嘅枱櫈,耳仔聽到 ‘是誰 在敲打我窗’ 蔡琴嘅歌聲,成個環境氣氛都好幾十年舊香港特色。✨餐單✨先黎涼碟,係麻辣蓮藕,本身小妹同朋友仔都唔會食蓮藕,估唔到幾得意,啲蓮藕涼中帶點辣,辣中帶點爽,幾滿足味蕾。✨之後係雞茸粟米羹,濃度啱啱好,唔太稀又唔太稠,取其中庸之道,唔錯唔錯,係唔記得問店員拎胡椒粉,否則味道更豐富。✨主菜有兩碟,第一碟係宮保雞丁,啲雞柳幾滑,好滑,味道亦幾好。✨而第二碟回鍋肉幾有驚喜,平時啲肉有層脂肪,食多幾舊都會濟,但係呢碟回鍋肉,個味道幾啱小妹,加上唔知點解雖然舊肉都有脂肪,但係食落去係爽嘅,無油膩嘅感覺,愈食愈開胃。

✨餐單

2019-05-07
$200 (Lunch)