2018-05-05
五一假期,留係屋企好似浪費咗,所與同行友人一起前往中環吃好西。上網見到一間越南餐廳有冇決定一試。為免去到摸門釘,最好預先打電話看修路因為地方唔大,食嘢同飲野喺埋一齊容易迫爆。六點多鐘打電話去話兩個位,店員告知只剩返bar枱,反正我哋冇乜所謂,決定前往。位於史丹頓街酒吧林立嘅位置,基本上裏面裝修都係酒吧嘅裝修,廚房亦都唔大,非常驚訝佢哋做到咁多嘢食出嚟。Cocktail “Pine mule” 有驚喜!好refreshing, 成份有 gin lemon juice prosecco 等等, 夏天飲好爽!而且酒味清淡好啱女士Wok fried vegetables menu上無講明係咩菜, description 話係”market vegetables” 即係「時菜」咁解啦!當晚我地食嘅係芥蘭, 鬼佬炒菜竟然好有鑊氣喎!炒得又嫰,配牛肉送飯一流!Crispy Spring Roll就係比較普通嘅越南春卷,反而覺得炸得有少少過咗龍,但係整體都係可以嘅,不過建議專登過嚟試嘅朋友,可以選擇其他比較有特色嘅餸,春卷呢樣係其他越南餐廳都可以食到。Shaking Beef牛肉啱啱熟,保持到肉汁亦一
Shaking Beef牛肉啱啱熟,保持到肉汁亦一啲都唔會靭,個白飯加上類似蔥油咁嘅配料,一啖飯一啖牛肉,係正嘅!今晚食咁多個餸之中最滿意呢個。
唔算話特別到冇人有,但係係蘇豪區搵到夠鑊氣嘅泰國菜,呢間不可少,可以一試!