2021-09-14 516 views
人人讚不絕口嘅德美 每當我滿心期待食佢餐日式料理都搞到咁火滾 係呀之前食佢午市已經唔太愉快 今次落order時都好順利 經理都好熟手 上齊其餘兩款小食先知原來佢將個鰻魚飯落錯咗做另一款小食 咁咪同番落單嘅經理講我地係要鰻魚飯囉好正常 佢就話「你唔係話要嗰款小食咩?」又死口唔忍 咁我同家姐四隻眼都好清楚我地係指著主食嗰餐牌黎叫 啫係嗰度係無其他小食嘅 而落單時經理係望住我地手指點嘅🤷‍♀️anyway佢最後都係換 但身為經理 佢款唔客氣嘅態度坦白講有啲無風度令人唔舒服 咁可能我唔應該對居酒屋有過高期望啦#上樑不正下樑歪呢樣都唔係最火滾 食緊嘅時候都只不過係8點幾 條雞泡魚干仲有兩三條都未完 個waitress就下下行埋黎gum想收走咁 重點係我個位係角落頭🤷‍♀️唔suppose你咁進取呢 問題係嗰時都無第二輪客 對面枱客仲早黎過我地 人地就要乜都有 要水就比 有乜理由我要瘋狂比你差別待遇又ignore🤡三番四次舉手想添水時 你地就淨係應對面枱 到我望到個後生啲嘅waiter拎住個水壺度步到我地枱時 明明見到我地係無水 佢都擺擺尾(唔係抵毀真係搖幾下佢身後嘅水壺)就走鬼咗💩趕收工都唔係唔比水
#上樑不正下樑歪
呢樣都唔係最火滾 食緊嘅時候都只不過係8點幾 條雞泡魚干仲有兩三條都未完 個waitress就下下行埋黎gum想收走咁 重點係我個位係角落頭🤷‍♀️唔suppose你咁進取呢 問題係嗰時都無第二輪客 對面枱客仲早黎過我地 人地就要乜都有 要水就比 有乜理由我要瘋狂比你差別待遇又ignore🤡三番四次舉手想添水時 你地就淨係應對面枱 到我望到個後生啲嘅waiter拎住個水壺度步到我地枱時 明明見到我地係無水 佢都擺擺尾(唔係抵毀真係搖幾下佢身後嘅水壺)就走鬼咗💩趕收工都唔係唔比水人呀 嗰時先啱啱9點 咁我都明嘅有咩上司咪有咩下屬囉 本身諗緊唔夠食叫多款樣野 但受氣都夠飽了🥰我唔排除佢對熟客仔係truthful啲有耐性啲 但我無興趣做佢熟客

鰻魚飯定食

👉鰻魚飯定食
鰻魚係幾大塊的 幾高質的口感腍得黎又食到層次 骨唔會多到插口 汁燒得好惹味 沾染到嘅珍珠飯都好香好易入口 最鍾意配埋嘅醃蘿蔔 balance番味道😚蛋絲再多啲會開心啲
雞泡魚乾

👉雞泡魚乾
去得居酒屋點可以唔點🤪已經迷上佢嗰種魚乾甘香味 呢度的確做得好唔錯 啱啱燒起非常香口 薄得黎易咬開 唔會過乾過韌 既品嘗到油脂香又一啲都唔肥膩
帶子沙律卷

👉帶子沙律卷
雖然佢其貌不揚(我影到🤡但成嚿擺落口chop chop聲又食得幾開心👍帶子鮮亮滑口 內裡嘅青瓜蟹籽餡料都幾rich 係成嚿鬆散咗啲