2020-08-03
Tamago-EN係新加坡人氣雞蛋主題餐廳,採用精選沖繩直送新鮮雞蛋,製造出多款正宗日式玉子料理,係門口已經卑佢menu吸引住,見唔洗等位就入去試下店內既裝修都係以蛋為主題,枱、櫈同燈都係雞蛋黎架,好搞笑5款玉子串燒每款玉子串燒都有唔同既toppings, 有番茄仔,海藻醬,親子三文魚,鱈魚子沙律,蟹肉,玉子蛋味香濃,5款都好食,真材實料好厚實,非常飽肚明太子三文魚忌廉蛋包飯一食個味道,好似我兒時係吉之島入面既一間日式餐廳既三文魚忌廉焗飯,日式忌廉味道上無西式咁膩,薄薄的一層漩渦蛋包,一啖蛋包飯加上忌廉汁,好好味呀燉牛肉蛋包飯好大份呀,兩個人share一碟都夠飽,燉牛肉好腍好入味,日式醬汁都係帶甜,呢個亦都不例外,洋蔥牛肉醬汁我鍾意,送飯一流終極TKG生雞蛋拌飯Tamago Kake Gohan 生雞蛋拌飯,係日本一種傳統既營養早餐,將蛋白發至蓬鬆,淋上日本醬油就食得,我就加左碎吞拿魚腩,再撒上飯素,味道就無咁單調Tamago-EN公司三文治材料用上煙肉、雞肉、雞蛋、芝士、蕃茄、生菜及青瓜,非常豐富既公司三文治,配埋扭紋薯條,好味又好飽士多啤梨梳乎厘班戟蛋味是香的,但做得不夠鬆軟,比較
店內既裝修都係以蛋為主題,枱、櫈同燈都係雞蛋黎架,好搞笑
5款玉子串燒
明太子三文魚忌廉蛋包飯
燉牛肉蛋包飯
終極TKG生雞蛋拌飯
Tamago-EN公司三文治
士多啤梨梳乎厘班戟
蛋味是香的,但做得不夠鬆軟,比較實唔夠震,有d失望
價錢合理,味道亦都不錯,鍾意蛋既朋友會喜歡