2021-11-05 454 views
一路都有聽過依間餐廳係有個藝人開,而且仲幾好食。今日咁岩行開旺角就黎到通菜街試下有咩咁特別。夜晚食飯時間都要等位,等候時間都唔算好耐,等左大約十分鐘就入得。鋪頭入面裝修簡單,但坐得都算舒服唔會好逼。我地就叫左佢地兩樣好多人推介既野,忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊麵同埋焦糖脆脆蛋糕。一上枱就見到闊麵上面有一隻日本生雞蛋,需要自己撈勻佢,撈既時候已經聞到好香。食左第一啖,已經覺得佢個蛋香味超正,配埋佢自家製醃肉,又香又好味。而且佢個闊麵好彈牙,值得一讚! 唔使5分鐘已經秒殺左個闊麵,男士們食完可能會唔夠飽。跟住就再試埋焦糖脆脆蛋糕,依個都係非常有驚喜,食落好軟,唔會太甜,加埋個脆脆,真係可以食極唔停。成餐飯味道冇得頂,價錢又唔算貴,不過份量方面就略嫌唔太夠,鍾意食手工意粉既話應該要去試下!

忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊麵

焦糖脆脆蛋糕