2024-11-24 225 views
之前試過一次家後覺得餃子唔錯,一直想試埋佢地最出名嘅巴斯克芝士蛋糕。原來佢地依家開咗分店,叫家後2.0🤣裝修行文青風,好似入咗cafe咁😬煎餃 (韭菜豬肉+小籠包) $46煎餃煎得好靚,表面金黃酥脆。個人黎講食餃子一定要食韭菜味,呢度嘅韭菜豬肉嘅韭菜味好濃,咬落去好juicy👍🏻另外小籠包餃亦都好出色,同樣大大粒,好多餡,咬落去真係好似小籠包咁會爆汁😋灼餃 (韭菜豬肉+洋蔥豬肉) $42灼餃食落感覺皮更加薄、餡更加爆滿😻洋蔥豬肉餃入面洋蔥豆幾多,一粒粒增添咗口感,而且洋蔥好爽甜👍🏻值得一讚嘅係佢哋仲附送一碗湯,每日口味唔同😋住家味,飲完唔會頸渴,應該冇添加味精日式飯糰 $16估唔到呢度嘅飯糰都好唔錯,大大舊麻辣雞中翼 $30雞翼炆得好腍,一咬啲肉就落晒嚟,都煮到好入味,辣度適中,唔會太辣開心果巴斯克芝士蛋糕 $35呢度最出名應該就係開心果巴斯克芝士蛋糕😻落單嘅時候就叫咗店員幫我留一舊後上。蛋糕表面微焦,中間有少少流心效果,口感綿密得黎又唔會太厚重,開心果同芝士味融合得好好,唔會蓋過彼此嘅味道,我地好快就清曬😋原味巴斯克芝士蛋糕 $30由於開心果味太出色食完覺得未夠喉,所以我地嗌多咗個原

煎餃 (韭菜豬肉+小籠包) $46

灼餃 (韭菜豬肉+洋蔥豬肉) $42

日式飯糰 $16
估唔到呢度嘅飯糰都好唔錯,大大舊

麻辣雞中翼 $30

開心果巴斯克芝士蛋糕 $35

原味巴斯克芝士蛋糕 $30
由於開心果味太出色食完覺得未夠喉,所以我地嗌多咗個原味,呢個價錢真係超級抵食!蛋糕size啱曬食完餃子做甜品嘅size👍🏻口感方面都大同小異,好creamy,入口芝士味濃郁,個人就覺得開心果味好味d😋
  • 開心果芝士蛋糕
  • 小籠包豬肉餃