2019-03-11
今晚睇完戲,同男朋友係尖沙咀搵好野食。 今次佢終於唔揀打邊爐,話想食烤雞。 我地心有靈犀咁諗起依間餐廳。佢既烤雞真係太好味。-大約8 點幾黎到,好多人排隊拎飛。依間烤雞店長期都好多棒場客。 等左一陣間,職員安排座位俾我地。 雖然個場好full , 但都唔會有逼狹感。 反而洋溢著好香既烤雞味,令我地更肚餓😆-早前睇雜誌介紹過Goobne 新推左一些新菜式,當然要試下😋-😋蜜糖香滑烤雞 (有骨) $185烤雞可以選擇有骨/ 無骨。 雖然同男朋友食飯應該要選擇無骨,可以食得有儀態一點兒。但我還是喜歡有骨的😆烤雞賣相十分討好;即叫即烤大大碟!上枱的時候,蜜糖香味撲鼻!令人涶涎。新鮮熱騰騰的雞肉,只能用四字形容「皮脆肉嫩」!蜜糖醬好濃郁!戴上餐廳提供的即棄膠手套,急不及待開餐! 超級滋味😍 烤雞好食又健康-😋泡菜煎餅 $108同樣是goobne 新推出的菜式,煎餅有泡菜/海鮮;我地揀左泡菜味。好喜歡泡菜既酸酸辣辣味道,帶來味蕾刺激夠開胃。而且泡菜份量都足料 ,除了泡菜,還有其他配料:魚、洋蔥、蝦、魷魚。十分豐富,性價比高!煎餅厚薄適中,炸粉不厚。正呀!-😋香桃韓式米酒 $150米酒係我地既至愛!
😋蜜糖香滑烤雞 (有骨) $185
烤雞賣相十分討好;即叫即烤大大碟!
上枱的時候,蜜糖香味撲鼻!令人涶涎。
😋泡菜煎餅 $108
😋香桃韓式米酒 $150
米酒係我地既至愛! 一渣既份量剛剛好!
水蜜桃米酒入口微甜,但卻充滿陣陣蜜桃香。口感像碎沙冰配上乳酪般,沒有強烈酒的味道,酸酸甜甜,消膩開胃😋