2023-12-15 23 views
掛住日本,又點少得食返一碗湯頭濃郁嘅拉麵🍜呢~最近發現咗喺中環有一間好特別嘅拉麵店,主打新鮮同健康,呢度嘅蝦湯係冇落任何味精,經過長時間嘅熬製而成🦐🦐🦐最令人驚喜嘅係,就算唔落味精,良心小店好足料,蝦湯都係非常濃郁鮮甜,大讚🔥最後我連湯都飲晒🤫🦐招牌菜「大蝦濃湯麵」呢度招牌菜入面嘅湯頭就係用新鮮嘅蝦頭同殼慢慢熬製而成。大半隻手掌咁大嘅肥美大蝦係店主每日新鮮親自同船家購入,非常有心✨肉質彈牙,啖啖肉。🦐招牌「酸菜魚湯面」我本身都好鍾意食酸菜魚,呢度嘅酸菜魚湯比我好大驚喜,唔同於喺其他地方食酸菜魚上面都有好多油感覺唔太健康,呢度嘅湯頭唔油但係又充滿新鮮熬製魚湯嘅風味,食完都唔覺得身體好大負擔🥰🍱套餐仲好似日式定食咁樣,有齊前菜水果蔬菜🍅🥗✨當中嘅梅酒浸蕃茄仔,係店家自家製作,去皮嘅蕃茄仔浸喺花雕酒和梅酒之中製作,一啖咬落去juicy 又清甜,食完麵之後係好好嘅refreshment~ ✨呢度環境都好溫馨,好適合三五知己好友過嚟嘆返一碗健康又好味嘅拉麵♥️
掛住日本,又點少得食返一碗湯頭濃郁嘅拉麵🍜呢~

🦐招牌菜「大蝦濃湯麵」

🦐招牌「酸菜魚湯面」

🍱套餐仲好似日式定食咁樣,有齊前菜水果蔬菜🍅🥗