2019-11-12 451 views
以前嚟過一次呢間餐廳,環境舒適充滿藝術感,好啱慶祝特別日子。今次就同壽星女嚟咗食飯慶生。呢杯cocktail 賣相吸引,味道以紅桑子、紅石榴醋為主導,酸酸甜甜,酒味唔算太濃,幾易入口。沙律擺盤非常精緻,沙律菜新鮮爽脆,加入甜椒、番茄等配料,配搭清爽。強烈推薦加韓牛!韓牛烤得剛剛好,肉質細嫩富肉汁,牛味香濃。韓式炸飯卷用意大利米包住牛腩,外脆內軟,加埋底下嘅醬汁幾惹味,旁邊仲有醃蘿蔔可以解膩。主菜方面必試海膽意粉意粉面頭係忌廉泡沫,海膽鮮甜軟滑,扁意粉口感彈牙,配埋微辣嘅韓式醬汁同番茄醬好夾!終於試到招牌爆谷山焦糖爆谷入面係粟米雪糕🌽,店員會喺我地面前撒上粉紅岩鹽。爆谷上面淋左粟米醬,鹹鹹甜甜唔會太膩,大部份爆谷都保持脆身。甜品份量頗大,我覺得四個人share都夠。
Blossom  Sour

Butter  Blossom  Lettuce  Salad

韓牛烤得剛剛好,肉質細嫩富肉汁,牛味香濃。
Galbi Arabcini Rice  Rolls
Hokkaido Uni, Korean Chilli, Linguine
主菜方面必試海膽意粉
Pop Mountain