2021-11-10 130 views
大閘蟹嘅季節又到啦🥳懶惰如我唔想自己滅蟹殼,當然選擇咗食蟹粉宴啦!🥰今次揀咗去食上海菜餐廳嘅蟹粉宴。一個套餐$435包左6樣嘢食其實都幾抵,而且真係超多蟹粉!承諾我覺得蟹粉好足料,唔係溝水或者加咗其他嘢,真係食到一粒粒嘅蟹粉同埋蟹肉🥰蟹粉拌麵好食,啲面同埋蟹粉撈埋出奇地夾。啲人話攞饅頭點都會好食,但因為我哋太飽就武試到啦!佢仲會有一個圓原碟蟹粉,蟹粉菜🤣🤣個人嚟講幾鍾意食蟹粉點菜,清新得來又有濃厚嘅蟹味。除此以外佢仲會包每人一碗酸辣湯同埋薑湯甜品🍮我勁鍾意佢嗰個薑湯湯圓,飲落有好重嘅薑味,本身有啲喉嚨痛嘅我飲完之後覺得舒服好多🥰🥳而且冬天飲啲薑湯感覺成個人即刻暖晒🏠 夏麵館 (始創中心) (太子)太子彌敦道750號始創中心1樓115C號舖

🏠 夏麵館 (始創中心) (太子)
太子彌敦道750號始創中心1樓115C號舖