2021-09-19
臨近中秋, 除左要做節外, 亦都係大閘蟹既季節。不過食蟹有d 攰, 所以今次揀左食呢個蟹粉餐同爸爸做節😎呢個餐叫11道蟹粉宴,我地訂,有買一送一, 除返開 都係$200人頭。好抵食。🌟前菜五小碟肴肉,四季豆,雞絲粉皮,糖醋排骨,素鵝。份量唔細, 可以食個原味先,再等埋之後d 蟹粉醬撈黎食。基本上呢個份有大量蟹肉蟹粉醬, 一d 都唔駛慳!🌟酸辣湯我就梗係覺得ok. 爸爸就覺得有d 辣😅🌟烏金蟹粉伴麵呢個麵都夠彈牙, 唔係淋patpat 個d, 係略嫌有d 單調,因為淨係得蟹肉蟹粉撈😂😂🌟蟹肉蟹粉菜心呢個都係唔好出事既野。🌟蟹粉小籠包我最期待既野呀,熱辣辣! 入面d 肉睇得出有撈蟹羔既。 正呀!🌟哆唻咪其實係加左蝦仁既蟹肉蟹粉, 呢個淨食係有d 咸。 佢個建議食法係加饅頭, 但個餐又冇跟。 咁我地又食唔哂。 所以將佢加哂去同前菜黎食。 個素鵝加到好似食緊軍艦咁 😂😂😂最後上埋個薑茶芝麻湯丸就真係飽到上心口。係抵食既。爸爸表示滿意😌😌
不過食蟹有d 攰, 所以今次揀左食呢個蟹粉餐同爸爸做節😎
呢個餐叫11道蟹粉宴,
我地訂,有買一送一, 除返開 都係$200人頭。好抵食。
🌟前菜五小碟
肴肉,四季豆,雞絲粉皮,糖醋排骨,素鵝。
🌟酸辣湯
我就梗係覺得ok. 爸爸就覺得有d 辣😅
🌟烏金蟹粉伴麵
🌟蟹肉蟹粉菜心
呢個都係唔好出事既野。
🌟蟹粉小籠包
🌟哆唻咪
最後上埋個薑茶芝麻湯丸就真係飽到上心口。
係抵食既。爸爸表示滿意😌😌