2015-08-26 10613 views
見The Promenade餐廳,openrice有優惠卷八折優惠,所以揀咗來食lunch buffet.內在環境幾好,玻璃窗可以望到海景。早排去完澳門玩,買了澳門五星級酒店內舖頭的幸福水晶寶石的吊墜和手鍊做紀念品,回港後最喜歡閃耀藍光的海寶藍月亮石吊墜,香港酒店或澳門酒店我覺得藍色水晶寶石與藍色玻璃為主的酒店幾相襯。講番正題雖然食物種類唔夠都會海逸的西餐廳多,但這裏環境幾好。海鮮Bar來說:長腳蟹與龍蝦仔,估唔到長腳蟹幾多肉仲好爽甜,且補給得快。青口都OK!肉眼扒幾好食,而且我第一個取,最側的部份比較熟我比較喜歡咖啡色的肉眼扒。這裏熱盤款式不少,比較喜歡香煎鱸魚辣椒炒青口味美,咖哩類食物就不過不失。焗著幾好,我覺得肉眼扒其餘切到中間血淋淋唔係咁好食。今日有中湯和西湯,中湯無飲,反而青豆西湯很濃郁,真係幾正。餐廳裏可以望到海的靚景。刺身有五款,三文魚爽口、鯛魚就食落刺身比較硬,其餘針魚有鮮味就比較惺。The Promenade餐廳用高級雪糕movenpick,有五種口味。movenpick巧克力味雪糕好味過哈根帶的巧克力味。movenpick草莓味較酸,我覺得哈根帶的草莓味美味過mov

海鮮 Bar
長腳蟹與龍蝦仔
海鮮Bar來說:長腳蟹與龍蝦仔,估唔到長腳蟹幾多肉仲好爽甜
,且補給得快。
青口都OK!
肉眼扒與焗薯。
青豆西湯
今日有中湯和西湯,中湯無飲,反而青豆西湯很濃郁,真係幾正
餐廳裏可以望到海的靚景。
刺身
刺身有五款,三文魚爽口
、鯛魚就食落刺身比較硬,其餘針魚有鮮味就比較惺
movenpick
movenpick巧克力味雪糕好味過哈根帶的巧克力味
movenpick草莓味較酸,我覺得哈根帶的草莓味美味過movenpick的草莓味,真係唔識欣賞movenpick的草莓味
雪糕movenpick
再嚐movenpick雪糕的巧克力味與香草味,始終巧克力味最好味
甜品區
甜品區有多款甜品選擇,我主攻movenpick雪糕所以其餘只食到啫喱&榛子草莓毛士cake,榛子草莓毛士cake好味但甜了點。
飲品類幾好,香滑奶茶奶多少茶Very good
燻豬腩肉
最後一碟燻豬腩肉,肉質幾好。

用了openrice的八折優惠卷,Lunch Buffet 的價錢連加一是$235都OK。

Other Info. : 用了openrice的八折優惠卷,連加一服務費剛剛比起都會海逸的西餐廳的Buffet平一百元。但都會海逸的西餐廳Buffet有燒烤部還有一款菜色是芝士焗蠔任食反而這裏沒有,真是一分錢一分貨。 如果有下次,推出菜色是芝士焗蠔會更好!唔覺誠哥在澳門投資酒店,可能佢覺得香港已經夠發展了。
2015-08-26
$235 (Lunch)
長腳蟹與龍蝦仔
青豆西湯