2022-02-17
相信大家對牛大人都好熟識😏,最近牛大人同蠟筆小新合作,店舖內有好多唔同蠟筆小新圖案俾大家打卡😍,仲有小新精品可以買返屋企,其中沙田店仲可以自費同小新影即影即有📸蠟筆小新迷唔好錯過啦‼️🐂極上和牛吃到飽 $208湯底我揀咗牛大人紅燒牛骨鍋🥘,呢個湯底係佢地自家調製嘅,湯底味道濃郁☺️夠惹味!肉類方面個人最中意澳洲M5牛肩卷同安格斯特選牛板腱🤤每一份都會超薄切,油脂分布唔算太均勻但同樣食落好嫩口,牛味重,加上湯底同醬汁配搭超正!🤩佢哋嘅洋蔥牛肉醬加上基本嘅蒜蓉、辣椒、豉油、芫荽,呢個配搭冇得輸‼️自助區域除咗可以拎配料之外仲可以自己整滷肉飯😍滿滿嘅滷肉,鹹度適中,好好味😋必試之選!除此之外,配料亦相當新鮮,冬菇、寬粉同鴨血更係我嘅首選🤩冬菇味道香濃,食落唔會有草青味,寬粉煙韌,配搭紅燒牛骨湯底真係一流🤤飲品就揀咗佢地嘅桂花烏龍,桂花味香濃有解膩👍🏼最後仲食咗玄米茶雪糕作收尾☺️玄米茶味道香濃,相當唔錯!
️🐂極上和牛吃到飽 $208