2019-04-14 769 views
星期日一早行山上山頂,經過一輪體力消耗,二話不說要坐低抖抖飲杯冰凍可樂。😅😅之后望下隔離左右枱點嘅野食,好多賣相都好靚好吸引...😍好啦,一於食埋個lunch補充下energy💪🏻。呢度裝修Modern得來帶點英式酒吧的味道,我被面前open kitchen (plating station) 吸引住。靚靚嘅擺碟同餸菜就係向前面呢個位準備出來。冰極解渴可樂!一分鐘已被K.O.我點了的lunch : 紅菜頭棃麥羊奶芝士沙律伴有英咀豆醬。沙律調味十分均勻,每一啖都食到意大利香醋同欖油香味,仲有火箭菜提味,撈埋creamy 的英咀豆醬,是味覺大滿足。朋友點的shepherd pie , 金黃色的薯蓉向面,好吸引! 青豆是主菜配好的,另仲加點了cream corn ,mix green vegetable 我除了沙律仲加點左 Yorkshire pudding 做side dish 。呢個pudding 好特別,中間有一舊short rib ,加上好厚身嘅gravy ,如果唔係好似我咁大食(肚餓)足以夠做一個lunch 。Pudding 中間的short rib 是最令人驚喜的一部分。煮得好淋

冰極解渴可樂!一分鐘已被K.O.

Pudding 中間的short rib 是最令人驚喜的一部分。煮得好淋,好有肉味,而個pudding 就好軟綿綿,好索汁! 😍 $48 一位 ,超值!不過嫌啲汁唔夠多,下次再來要記得要求多汁!

另一朋友點的羊架,有三大件 不過望落比較多肥肉。

餐包是超級厚,超級松軟嘅focaccia 。有蕃茄乾向入面,好香口。左手邊的牛油十分creamy ,比一般牛油多左啲咸香味道,應該係house made 加左特別調味。

最後兩款甜品3個人share:

Strawberry Eton mess: 底下嘅churchy 超凍雪糕口感幾得意。

Sticky toffee pudding : 傳統英式甜品,熱辣辣又香濃嘅toffee 同布丁,面頭係雲呢拿雪糕。個人極力推介💪🏻

2019-04-14