2019-08-17
放假搵舅父食飯,舅父住係沙田,佢話不如食下潮州菜,佢屋企附近有間食潮州菜,聽D街坊話唔錯,所以今晚就係昵到食🤗門口望裝修又靚又特式,光猛乾淨又衞生,令人舒服的感覺😊食潮州菜當然唔小得凍烏頭、鹵水,必吃潮州主打菜,仲要係街坊價甘平,我平日在其他地方食潮州菜叫涷烏頭,從未食過甘大條既烏頭🐟可以幾十元食到,超抵食✌️鹵水又係做得出色,一食就知係用新鮮鵝腸做,咬落質地無得假,腩肉更加用料靚,真正五花腩,食落爽脆有口感,用料靚,味道好,並無因為平而將貨就價,確實係街坊價錢兼有口福👍牛丸、魚蛋潮州湯——-牛丸、魚丸,人手自己打制,肉質味道鮮甜彈牙,又係超贊👍腐乳通菜—-師傅炒餸好有矱氣,腐乳足料,菜嫩爽甜✌️✌️✌️✌️✌️潮州炒米粉——-米粉食得多,従未食過炒得甘好食,咪睇少炒米粉之麻,有乜甘特別,周圍都有得食,「一個又平又簡單又食得飽既炒米粉,絕對唔簡單,出色➕好食」「米粉好有矱氣,一上枱香噴噴撲鼻,熱辣辣,米粉炒得夠乾身而又不會硬,配料多,食到尾都仲熱,可想而知廚師既功架幾了得」。食物又好食,又平,用料又靚,我真係無辦法唔介紹比D街坊唔得,款式又多選擇,坐位又舒適,環境又靚,裝修古色古香又雅緻所以中國人
門口望裝修又靚又特式,光猛乾淨又衞生,令人舒服的感覺😊