2018-05-09
之前睇介紹 話開左一間專食丼飯既餐廳係側魚涌,價錢同賣相都好吸引呀由於餐廳對我呢啲新界人比較遠,而且星期日休息,所以一直未有機會試五一勞動節當日晏打電話黎確認營業,就帶住期待既心情過黎八點零黎到 唔洗等就入得 點好餐十分鐘就有野食了涼拌吞拿魚 呑拿魚不算新鮮 但味道可以 唔算特別特上海寶丼配上前菜凍番茄 酸醋啫喱 同麵鼓湯 (因為嗰晚店員話配既魚介出汁賣唒 所以會配返lunch set 麵鼓湯)飯面就有d魚籽 海膽 甜蝦 凡立貝 同蟹肉飯入面有好多章魚粒同蜆肉就甘食左啖飯,係冇調味既店員介紹酸醋啫喱撈落飯食 因為飯微暖,啫喱溶得好快,撈埋食飯既味道即時係變酸左但 味道酸得好唔平衡,又搞到d飯太濕。個人覺得搞哩d gimmick 野係好新鮮,但壽司飯就係師傅調味先夠正宗同好食 第二啖飯我試埋同點左豉油既剌身食,都係覺得味道冇平時食醋飯咁好味同埋剌身質素非常普通 帶子微熟 唔鮮甜最失望係蝦同海膽,完全食唔到新鮮既味道最後我都有食唒成個飯,但唔係享受美食既心態,因為所有剌身質素都一般如果叫我比分我諗只係合格吧賣單冇加一,而且因為冇魚介汁 個set收返lunch價錢 四百蚊唔洗日本野黎講算好平
五一勞動節當日晏打電話黎確認營業,就帶住期待既心情過黎
八點零黎到 唔洗等就入得 點好餐十分鐘就有野食了
呑拿魚不算新鮮 但味道可以 唔算特別
飯面就有d魚籽 海膽 甜蝦 凡立貝 同蟹肉
飯入面有好多章魚粒同蜆肉
就甘食左啖飯,係冇調味既
同埋剌身質素非常普通 帶子微熟 唔鮮甜
最失望係蝦同海膽,完全食唔到新鮮既味道
如果叫我比分我諗只係合格吧
如果住附近又或者咁岩經過 都可以食下既
不過可能自己期望太高又專程過黎,完全達唔到我既預期
以後想食魚生丼,我諗我都係會去返superdon 雖然係貴d,但一分錢一分貨吧