2019-02-11 983 views
#山長水遠 入到嚟 #大埔,點會喺 #林村 行個圈就走😏 #朋友仔 就最鍾意喺附近啲 #小店 尋寶,一定會行個飽先出城🤣 行吓行吓已經七點幾,#小秘書 開始肚餓😅 朋友提議去 #大埔墟街市 樓上嘅 三小姐海鮮小菜 食我哋嘅 #開年飯 🥳其實我哋都唔係咁記得 #三小姐 位置㗎,不過 #老闆 #黃翊 老遠已經問我哋幾位,仲親自帶位🤩好親民呀!我哋櫈都未坐熱,#侍應 已經好醒目,走埋嚟問我地要唔要留 #甜品 #鮮奶椰皇 🥥 因為好快就會賣哂㗎喇😚 本來今次好想再叫 #蒜蓉蝦陳村粉 ,不過諗諗吓又好想試吓新嘢,咁就轉吓口味啦🥳 我哋叫咗個 #籠仔糯米蒸蟹,#蟹 嘅鮮味混入 #糯米 入面,而糯米亦加咗 #蔥花 同 #蝦米,食落份外香口😋 至於 #鮮奶椰皇 就一如以往滑嘟嘟咁,奶味十足👍🏻👍🏻 除此之外,我哋仲叫咗 #魚香茄子、#椒鹽豆腐、#千島骨,不過口味就無咩特別,茄子🍆無咗層皮硬係覺得怪怪的😅 #千島骨 太大舊,而且淋得太多醬汁,外表唔係咁討好😅 不過整體嚟講 #三小姐 嘅小菜都算唔錯㗎👍🏻

2019-02-10
$169 (Dinner)
  • 椰皇燉奶