2024-11-13
元朗尋味幾出名㗎,唔少街坊都讚過佢,無非係因為佢又平又好食啦🤭是日又黎到叫外賣,下午時段唔多人等真係太幸運啦,有次黎買等左大半個鐘😂不過其實佢有得打定電話落單嘅。⭐粉葛赤小豆陳皮湯呢度個無味精靚湯一定要推薦下,是日係粉葛湯,鮮甜濃郁,啱晒我呢啲屋企少湯水嘅人,跟餐都係加七蚊就大大碗👍⭐招牌米粉必叫招牌炒米粉,炒得香口乾身唔油膩,好有鑊氣。⭐鹹魚雞粒炒飯鹹魚雞粒炒飯又係必食,一開盒個陣鹹魚香就湧出黎,聞到都流口水。⭐自製豬軟骨呢款第一次叫,炆得軟腍好入味,豬軟骨一咬就化開,軟骨位唔硬但不失口感。⭐手打牛肉餅啖啖肉香又彈牙嘅牛肉餅🤤湯底有蒜香、芫荽香等,好味到飲晒。⭐自家製作爆辣辣椒醬不得不提呢度個自製辣油,又香又辣好味過連鎖牌子多多聲,次次都叫比多啲辣油,今次直接要一樽走啦,$58蚊樽好抵啦。炒野全部即叫即炒製作需時,但炒出黎真係好香呀,好好味之餘價錢又唔貴,仲勁大碟,今日呢度三個大人都夠食🤭
⭐粉葛赤小豆陳皮湯
⭐招牌米粉
必叫招牌炒米粉,炒得香口乾身唔油膩,好有鑊氣。
⭐鹹魚雞粒炒飯
⭐自製豬軟骨
⭐手打牛肉餅
啖啖肉香又彈牙嘅牛肉餅🤤湯底有蒜香、芫荽香等,好味到飲晒。
⭐自家製作爆辣辣椒醬