2024-09-21 173 views
位於輕鐵豐年路站天橋下面,明顯見到呢間尋味店,佢只做外賣,見到都有唔少人喺度等外賣,嘗試呢間嘅招牌炒米粉同鹹魚雞粒炒飯,可以揀辣同唔辣嘅,仲有佢個老火湯,炒粉炒飯好有鑊氣,老火湯好好飲冇味精嘅~
2024-08-10 607 views
尋味未搬之前有時都會買黎食,但自從搬後就好少食因為太遠haha,今日心血來潮就行左過去買(´▽`)因為掛住佢哋既湯~.招牌米粉 $50小店係即叫即炒,用心製作。佢一盒米粉/炒飯係好大盒,份量超多。一個人係食唔哂,兩個人share就剛好。米粉配料有豬肉、椰菜絲、午餐肉、魷魚等等,夠穫氣又惹味,仲要價錢係非常抵食.手打牛肉餅淨食 $36 牛肉餅彈牙,牛肉餅同個湯好重芫荽味,我唔食芫荽所以個湯飲左一兩啖係好飲既,鐘意芫荽一定會連湯飲埋(´▽`).是日靚湯 $12 跟餐$7 每日都有唔同既湯,湯係添加味精,每日熬製6小時,好有家既味道。今日個湯係霸王花排骨湯,加左粟米🌽飲到好甜粟米味,好飲!.

招牌米粉 $50

手打牛肉餅淨食 $36

是日靚湯 $12 跟餐$7
2024-01-12 1198 views
本見到呢間店,賣嘅都係望落平平無奇嘅炒粉麵飯,唔太起眼,本身唔太大期望。叫咗個招牌粉米試下,一食之下真係好驚喜,好夠鑊氣。外賣到屋企,仲暖暖哋都好好食,屋企人本身話唔食,但試左啖,都話好好食要添食。份量好足,一個女仔應該食唔晒。配料豬肉、椰菜絲、午餐肉、魷魚都唔馬虎的,最鍾意佢啲椰菜唔係炒到腍晒,仲係好爽口脆身的,令到口感好好,而魷魚嘅咸香令成個米粉有提鮮效果。另外仲加咗炸雞翼,都唔錯,但唔夠米粉出色。下次想試埋佢嘅炒飯。加埋佢哋無味精的湯,每日都有唔同嘅湯品,真的好滿足的晚餐。

加埋佢哋無味精的湯,每日都有唔同嘅湯品,真的好滿足的晚餐。
Delivery
2023-10-09 1158 views
每次經過都一定叫炒飯炒米粉,非常足料又夠鑊氣。相信平時大家都知道可能去茶記食既炒米粉/飯,都係番炒熱左就拎出黎,都要60/70蚊,但呢度見到老闆非常用心製做🥹🥹🥹❤️每一碟都真係即叫即炒,難得可以係小店食到咁惹味既味道,同埋以呢個價錢黎講真係非常之抵食😋😋😋😋😋先講炒米粉真係彈牙,唔會話濕濕淋咁,而且配料真係足,一啲都唔同你慳。其次個鹹魚雞粒炒飯,真係見到鹹魚,平時去其他食店食得少少鹹魚肉碎。#支持本地良心小店

#支持本地良心小店
招牌米粉
招牌米粉
  • 鹹魚雞粒炒飯
2023-07-24 1030 views
#港女覓食到元朗 小店除左有炒米粉外亦都有飯類可供選擇,雖然選擇唔多,不過佢係即叫即炒的,保證夠熱夠鑊氣!✨招牌米粉 走辣 $48足料大份,入面有午餐肉、蛋絲、肉絲、蘿蔔絲、葱及椰菜絲。食落米粉爽口彈牙,配料都多,夠鑊氣!不過唔鍾意食蔥嘅我覺得有好多葱,下次再食會走葱😂✨炸雞球 +$10/2件炸雞球唔算厚粉,肉質嫩滑多汁,仲有甜酸醬附送。✨總結人均消費💸:$58/1人味道:🌕🌕🌕🌗🌑份量:🌕🌕🌕🌗🌑服務:🌕🌕🌕🌗🌑質素:🌕🌕🌕🌗🌑🍴 尋味 (元朗)📍元朗大陂頭徑26-36號豐年樓地下A2-1號舖
#港女覓食到元朗

✨招牌米粉 走辣 $48

炸雞球 +$10/2件
炸雞球唔算厚粉,肉質嫩滑多汁,仲有甜酸醬附送。

✨總結
人均消費💸:$58/1人
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
份量:🌕🌕🌕🌗🌑
服務:🌕🌕🌕🌗🌑
質素:🌕🌕🌕🌗🌑

🍴 尋味 (元朗)
📍元朗大陂頭徑26-36號豐年樓地下A2-1號舖
2023-04-02 1387 views
話說星期五放工後,做嘢太辛苦所以唔想煮,最後決定叫外賣返屋企慢慢嘆😁行咗幾個圈都諗唔到食咩好,最後試咗一間之前之前好想試食嘅尋味,但一直因為只有做外賣,所以冇機會試,今次終於有機會一嘗滋味🤭🤭叫咗個炒米粉(小辣),大大碟,好夠鑊氣!!份量及用料都非常充足,一個男仔食,完全足夠有餘。加左幾蚊,變咗餐要個例湯添,真係完全冇落味精😌總括而言,真係非常抵食,推薦程度⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️下次再試佢個鹹魚雞粒炒飯😌希望唔好令我失望

叫咗個炒米粉(小辣),大大碟,好夠鑊氣!!

份量及用料都非常充足,一個男仔食,完全足夠有餘。

加左幾蚊,變咗餐要個例湯添,真係完全冇落味精😌

總括而言,真係非常抵食,推薦程度⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

下次再試佢個鹹魚雞粒炒飯😌希望唔好令我失望
炒米粉
炒米粉
2023-03-07 1034 views
夠曬鑊氣,用料多,份量大份,即叫即整拎番屋企食都仲係熱辣辣十分正揚州炒飯粒粒分明,另外炸雞翼都好多汁👍🏾就算唔係住呢頭都突登去食,啱曬鍾意食碟頭飯或者夜晚諗唔到食咩既朋友仔試下
揚州炒飯粒粒分明,另外炸雞翼都好多汁👍🏾

2023-02-09 848 views
楊州炒飯及招牌炒米粉很不錯。喜歡他們不用芽菜炒,如可更少鹽少油加多點綠色菜便完美了。 雖然外賣價錢貴,但勝在安在家中等食便可以。小店加油,會再幫襯!
我每次叫外賣,一係叫「招牌炒米粉」或者叫「鹹魚雞粒炒飯」😍 鍋氣好夠,炒米粉裡面仲有鮮味魷魚、肉碎、午餐肉,好野味,鍾意食辣一定要加辣(有大辣、中辣、小辣)選擇,食完會更加想食。 而鹹魚雞粒炒飯個鹹魚味好出,真係食到有鹹魚架,唔係得味架,雞粒又多,飯又多,如果細食既可以兩人一齊食。 同埋我每次都加埋佢個「無味精家庭味道湯」,好好飲,飲完唔會口渴架,佢每日基本上都會換湯款,我地香港都市人真係好難自己煲湯,啱曬我呢D懶人,跟餐叫都係加HK$7。😍😍
招牌炒米粉+是日無味精靚湯
招牌炒米粉+是日無味精靚湯