2019-07-08 971 views
餐廳位於錦上路石湖塘村路口,門面簡簡單單,店內面積不大,主要以服務街坊為主,逢星期三休息。週末晚上光顧晚餐,我點了一份泰式海南雞飯 ($63),有點了一份泰式。香茅豬扒河粉 ($63),飲熱奶茶及熱檸水。泰式海南雞飯 - 上餐速度都幾快,雞入邊有雞腿,食落有雞味,而且雞肉都幾嫩滑,唔嚡口,亦唔韌,油飯味道亦唔錯。跟有一碗蘿蔔芫茜湯,湯入面冇加味精,味道清清甜甜有好香芫西味,飲落好舒服。朋友話佢點嘅香茅豬扒河粉 - 味道亦唔錯,豬扒夠香茅味,雖然薄身左少少,食落唔會韌,而且幾香口。河粉夠滑身,湯頭味道都唔錯。熱奶茶 - 味道同一般港式茶餐廳奶茶有少少出入,不過飲落都夠滑而且幾香口。