2018-12-17 251 views
今日晚餐去咗屋企附近嘅茶餐廳, 同班friend一人嗌一個小炒 ,再share嚟食 ,邊食邊吹水, 好有風味。鋪面都算大, 似一般茶餐廳間隔 ,晚市唔算好多人幫襯 ,我哋一行人嗌咗五個餸 ,包一個飯, 一杯嘢飲 ,平均80蚊一個人。第一味餸係花雕酒煮雞 ,雞都幾入味 ,配合花雕酒係畫龍點睛 。第二味餸係泰皇焗肉排 ,用泰式酸辣醬炒嘅肉排 ,味道酸酸甜甜 ,食落香口惹味 。第三第四味餸係豬頸肉炒豆角同埋薯仔炒牛柳粒 ,冇乜亮點 ,但勝在夠鑊氣。 最後一味餸係芋頭臘味煲, 呢個菜味道有啲怪, 而且完全冇臘味嘅味道 ,所以食淨大半兜。

2018-12-17
$80 (Dinner)
  • 泰王焗肉排