2007-09-09 31 views
在大坑住了四年,不知不覺都幫襯了三年,以前的老細,多數人叫佢「事頭」,最出名除車仔產品外,還有油麥多及奶茶。後來轉手給人,奶茶不再出色,故我亦過檔炳記吃早餐。後來再幫襯,估唔到奶茶好飲番咁多,無論熱定凍,都好有奶茶味。最近經常與一班姊妹游早水,事後定必往順興食早餐,老細亦愛上這裡的奶茶,到現在一飲奶茶,都指定要順興。由於是茶檔,特別受養狗人士歡迎,因為可以與愛犬一齊嘆茶,豈不樂乎。有時閒日放假,10點幾與老公一齊落黎邊食早餐,邊與街坊及靚姐傾偈,實在疏乎。大坑是一個充滿美食(炳記茶檔、J.A.M.餅店、火車頭、英記、橫山、金龍泰美食及嘴兒甜等)及人情味的地方,若放假,不坊多逛一會,實有意想不到的收穫。