2022-08-07 354 views
週末入去上水行山,出發行山前諗住搵啲好嘢食,喺水貨街附近兜咗一個圈,最後就決定入呢一間樂樂冰室試試。老實講,呢度冇咩冰室嘅感覺,都係一般普通茶記feel。好耐之前聽過呢度焗豬扒飯出名好食,但行山前廢事食得咁heavy,所以就無叫到。入到去就正正常常唔算多人,好在都叫做有卡位坐吓舒服啲。坐低睇餐牌發覺都幾簡單,早午餐同下午茶都係同一個餐牌,另外仲有個午餐餐牌,但其實都只係得四個選擇,略嫌單調。我哋就簡單叫咗個腿蛋丁同奶油包,見到佢哋標榜係用本地鮮雞蛋,但食落都冇咩特別,個人覺得都係日本蛋好味啲,奶油包就正正常常,但啲奶都唔係落得多,同其他餐廳唔同嘅係呢度啲方包係厚切,份量變相可能會多少少。飲品方面叫咗杯凍華田同熱奶茶,茶記嚟講都算OK啦。但兩個咁普通嘅餐就食咗$70我就覺得個價錢唔算太街坊囉。

腿蛋丁
奶油包
凍華田&熱奶茶

2022-08-06
$35 (Tea)
凍華田&熱奶茶