2020-02-29 2990 views
唔搵都唔知街市有間高檔質素西餐!行入熟食中心完全唔起眼,還好有紅格仔枱布做識別,原來abc stand for a better cooking,理念很好!頭盤係南瓜忌廉湯,夠creamy,但冇搶南瓜味,仲有絲絲南瓜茸,都真係有料到!兩個主菜:西班牙乳豬 & 黑松露釀春雞, 太心急去試,前者唔記得影相😅。我就鐘意乳豬,味道濃啲,partner喜愛雞,圍住個圈醬幾好食,不過整體我覺得淡小小。甜品我目標係蘋果批,其實冇特別research過,只係本身鐘意蘋果🍎,點知侍應煞有介事咁講“你點解會識我哋嘅招牌甜品?!”, 好搞笑,侍應雖然係班阿叔,但係好玩得😂。蘋果批好好食!有焦糖醬調和。下次都會專門黎試蛋白塔~ 因為阿叔臨極力推薦的。

下次都會專門黎試蛋白塔~ 因為阿叔臨極力推薦的。
蘋果批
黑松露釀春雞