2023-12-17 732 views
各位食友好,今日嘅食評唔講繁複,直接撚起袖子分享啲真心評價。喺呢間小店食咗碗粥,🍲 呢下寒風瑟瑟,熱辣辣嘅漿鬼牛肉粥真係正!粥底細滑,牛肉嫩滑香口,食落熱辣辣好滿足。再來係個炸鬼,🍤 喺香香脆脆嘅外皮包裹住鬆軟嘅油炸鬼,搭配粥品真係一流。我個人特別中意佢個腐皮,啖啖都係彈牙嘅口感,仲要配上點點嘅香甜豉油,簡直係完美嘅combo。份腸粉呢,簡直滑到出水,🥢 加上特製嘅甜醬同芝麻,真係頂呱呱!我碟嘅微微甜味同腸粉嘅軟糯完美地結合埋一齊,一啖咬落仲有脆口炸兩嘅驚喜,啱哂一大早或者係歎下午茶時光。又平又好味,喺繁忙雞飛狗跳中,嚟呢度食個快樂早餐,真係可以話係我日頭最滿足嘅時刻。下次有機會過黎街角嘅朋友,記得試吓呢間嘅粥粉麵,保證令你心情靚晒!