2023-12-15 265 views
今日我揪埋幾個姊妹淘,喺街角嗰間背包客添墨既小店寻寶。我哋要咗一張火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅嚟試吓。等了唔耐,熱辣辣嘅手抓餅就雙手遞上,邊個話小店就冇大驚喜?🤤第一口已經俾煎得啱啱哋嘅餅皮征服。啲皮薄脆得嚟香氣四溢,我會形容佢係香過新年嘅鞭炮!豬柳同火腿喺噹噹聲咀嚼下透出咗渣滓清爽,平時驚鹹嘅焦慮瞬間煙消雲散。雞蛋撈住啲芝士嘅絲滑,係至潤口得黎唔膩嘅完美拍擋,令我忍唔住一嘴接一嘴。😋噉款小店,係我對大城市中小確幸嘅最佳寫照。除咗餐點驚喜,店家嘅親切招呼都係加分點。街角一轉,吃進暖笠笠嘅人情味同屋企嘅溫暖,瞬間覺得行個幾站路都值得。話你知,我個hand carry嘅幸福指數已經爆表,下次估計又要帶埋身邊嘅朋友仔再來探險啦!🥪🧀👍