2024-07-22 364 views
慧食貓終於開到九龍區啦!葵廣掃街必食嘅慧食貓喺旺中開咗分店,以後想食經濟實惠又好食嘅手抓餅就唔使去到咁遠😆旺中分店人流比較少,食咗幾次基本上都唔使排隊。落單採取自助找續嘅方式,同葵廣一樣,買完喺旁邊等就可以。唔多人的話,大概幾分鐘手抓餅就新鮮整好,拎上手熱辣辣😆今次嗌咗吞拿魚手抓餅。拎到手嗰時真係嚇親,超多吞拿魚醬,唔係只係個面,入面都包咗好多餡。唔使$30就食到,性價比超高,食一個就好飽肚。好值得大家去試👍🏻
慧食貓終於開到九龍區啦!

好值得大家去試👍🏻

2024-04-18 594 views
慧食貓 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心第一座1樓F85號舖🔹蟹籽吞拿魚手抓餅 $27吞拿魚沙律份量超多食到底都有吞拿魚~蟹籽脆卜卜🤣新鮮👍🏻手抓餅鬆脆旺中掃街必食!世一手抓餅7.7/10
慧食貓 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心第一座1樓F85號舖

🔹蟹籽吞拿魚手抓餅 $27
吞拿魚沙律份量超多
食到底都有吞拿魚~
蟹籽脆卜卜🤣新鮮👍🏻
手抓餅鬆脆
旺中掃街必食!
世一手抓餅

7.7/10

2024-04-10 432 views
除咗章魚燒、冷麵、雞蛋仔⋯手抓餅都一定係掃街之選👍🏻.推薦蟹籽吞拿魚手抓餅,記得加埋蛋!($30)😋份量十足,超級多吞拿魚,配上蟹籽卜卜脆,入面仲有生菜同蕃茄,口感豐富,唔會太膩~
除咗章魚燒、冷麵、雞蛋仔⋯
手抓餅都一定係掃街之選👍🏻
推薦蟹籽吞拿魚手抓餅,記得加埋蛋!($30)😋

2024-04-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-03-31 348 views
呢一間手抓餅由係葵廣食到而家旺中都食緊🤤真係旺中掃街食物之一!!🔸蟹籽吞拿魚手抓餅+雞蛋$27+$3手抓餅即叫即整拎上手係熱的💛手抓餅不會好油膩整得好香脆😚吞拿魚份量比得好足中間加埋蟹籽口感十分好🤤而吞拿魚係涷的,手抓餅是熱會冰火交融🔥❄️配料還有生,番茄,同加咗雞蛋🥚整個感覺很清新,一個人食哂都唔會滯😆雞蛋可加或不加,可以按照個人喜好~🤤好味度 : 9/10🔙回頭率 : 10/10(已經食過好多次🤭)

🔸蟹籽吞拿魚手抓餅+雞蛋$27+$3

🤤好味度 : 9/10
🔙回頭率 : 10/10(已經食過好多次🤭)
2023-12-23 426 views
手抓餅表面好酥脆,內餡好juicy多汁一咬落去仲可以feel到外酥內嫩嘅層次感,而且火腿咸咸地,好好食😋唯獨係食起嚟有啲唔方便,一路食,D碎一路跌,唔建議一路行一路食😂
手抓餅表面好酥脆,內餡好juicy多汁
2023-12-16 338 views
🌯原味手抓餅 + 蟹柳 + 雞蛋 $23手抓餅即叫即整超級熱辣辣 酥脆鬆軟唔會太粉感第一啖齋食個餅會有陣濃濃嘅胡椒味入面加咗蟹柳同埋雞蛋各一份蟹柳係平時港式嗰款撕成一梳梳 唔會話有鮮味而係甜甜哋雞蛋同我本身諗嘅唔太一樣 本身以為係厚身嫩滑嘅炒蛋但出到嚟似係一塊蛋餅 比較似全熟嘅蛋餅配料有生菜同埋番茄片 食落口感更豐富之餘唔會油膩醬汁有沙律醬同埋番茄醬 份量適中唔飽膩呢個價錢呢個味道呢個份量好ok!
蟹柳手抓餅

雞蛋同我本身諗嘅唔太一樣 本身以為係厚身嫩滑嘅炒蛋
但出到嚟似係一塊蛋餅 比較似全熟嘅蛋餅
配料有生菜同埋番茄片 食落口感更豐富之餘唔會油膩
醬汁有沙律醬同埋番茄醬 份量適中唔飽膩
呢個價錢呢個味道呢個份量好ok!
Type of Meal
Tea
蟹柳手抓餅
2023-12-15 265 views
今日我揪埋幾個姊妹淘,喺街角嗰間背包客添墨既小店寻寶。我哋要咗一張火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅嚟試吓。等了唔耐,熱辣辣嘅手抓餅就雙手遞上,邊個話小店就冇大驚喜?🤤第一口已經俾煎得啱啱哋嘅餅皮征服。啲皮薄脆得嚟香氣四溢,我會形容佢係香過新年嘅鞭炮!豬柳同火腿喺噹噹聲咀嚼下透出咗渣滓清爽,平時驚鹹嘅焦慮瞬間煙消雲散。雞蛋撈住啲芝士嘅絲滑,係至潤口得黎唔膩嘅完美拍擋,令我忍唔住一嘴接一嘴。😋噉款小店,係我對大城市中小確幸嘅最佳寫照。除咗餐點驚喜,店家嘅親切招呼都係加分點。街角一轉,吃進暖笠笠嘅人情味同屋企嘅溫暖,瞬間覺得行個幾站路都值得。話你知,我個hand carry嘅幸福指數已經爆表,下次估計又要帶埋身邊嘅朋友仔再來探險啦!🥪🧀👍

2023-11-06 288 views
蟹籽吞拿魚手抓餅,一叫新鮮整,拎上手勁熱辣辣, 🤤餡料多到爆曬出嚟。🤏餅皮酥脆帶香,🤗內裡吞拿魚鮮滑可口。👌蟹籽增加咗成個口感,與否拿魚一起在口中🧬噼啪。👄一口下肚,滋味留戀心頭。🧑‍🍳吞拿魚帶甜,蟹籽帶咸香,🤝兩者 優雅融合。💪分量均勻不貪多,🧑‍🔬單獨或配菜都適宜。👍以便宜的價錢,👌下應有體現出💰真材實料之味。😋綜合口感及價錢,👍這款手抓餅👍實在是一試成揖的好選擇喔!👌

TakeAway
  • 蟹籽吞拿魚手抓餅
2023-10-19 260 views
火腿雞蛋肉鬆手抓餅 $26呢間葵廣本店每次經過都賣晒 旺中店感覺容易啲買到~落單拎餅先俾錢💰揀左個經典台灣味啲嘅即叫即整 熱㶧㶧 鬆脆好味又飽肚🥰可以另外加錢落自選配料!
火腿雞蛋肉鬆手抓餅 $26

呢間葵廣本店每次經過都賣晒 旺中店感覺容易啲買到~
落單拎餅先俾錢💰
揀左個經典台灣味啲嘅
即叫即整 熱㶧㶧 鬆脆好味又飽肚🥰
可以另外加錢落自選配料!
2023-09-02 292 views
有幾受歡迎大家都知,去親葵廣都買曬cryyyyy,去旺中就會大機會d,加上店係自助付款找續,亦可以減少店員掂錢又掂食物。外皮酥脆唔太焦加上叫咗set s超豐富,餸同醬汁都啱啱好。ps:有次見到慧食貓太多人咁食同商場其他既手抓餅,伏到喊,所以建議大家寧可等耐d😂---## 評分標準食物:4.5/5環境:3.5/5服務:4.5/5性比價: 👍🏽pp$50回購率:👍🏽地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01C號舖旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F85號舖

外皮酥脆唔太焦加上叫咗set s超豐富,餸同醬汁都啱啱好。

---

回購率:👍🏽

地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01C號舖

旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F85號舖

2023-08-05 305 views
絕對係我私心覺得係香港Number 1 既手抓餅!收工之後經過旺角,咁岩諗起慧食貓旺角開左分店,即刻飛過去食叫左個自制加料specialF 餐加肉鬆 乜都有齊一個字,正 真係好好食啊!! 有秘制汁 有菜有芝士有火腿,漢堡加埋肉鬆爆正 Yummmmmy
絕對係我私心覺得係香港Number 1 既手抓餅!
收工之後經過旺角,咁岩諗起慧食貓旺角開左分店,即刻飛過去食

叫左個自制加料special
F 餐加肉鬆 乜都有齊
一個字,正
真係好好食啊!!
有秘制汁 有菜有芝士有火腿,漢堡加埋肉鬆
爆正 Yummmmmy
2023-07-18 315 views
經過旺中 禁啱見到慧食貓又好耐無食手抓餅 所以一試!有7個選項 我揀左F餐-火腿雞蛋芝士豬柳($31) 另外有配料可以Add On 或者買原味既餅皮再自由搭配 但因為F餐餡料都豐富 所以無加配!之前食手抓餅都係係餐廳食,口感偏軟。慧食貓係即Order即煎,餅皮香脆,F餐係店家搭配好既口味,個人覺得味道好夾!平時覺得豬柳超級鹹,但係手抓餅入面果塊又啱啱好啵,可能因為有D菜同番茄中和鹹味!D蔬菜都好新鮮 無老麥D「梅梅地」禁。醬料方面食到Mayo 整體唔覺得漏!但手抓餅始終都係偏油份重,所以女孩子食一個應該會覺得好飽!另外想讚老細好好禮貌,就算好忙都好熱情!
經過旺中 禁啱見到慧食貓又好耐無食手抓餅 所以一試!

2023-07-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
💪🏻 火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅($31)手抓餅整得非常酥脆😍!餅底層層堆疊,煎得好脆,非常香口,同時亦好鬆化及煙靭。芝士味唔算突出,但加上沙律醬、茄汁,酸甜味同芝士嘅咸味非常配搭,食落唔會覺得滯🤪。生菜同蕃茄都好新鮮,減少手抓餅嘅油膩感。豬柳好juicy,手抓餅食落唔會覺得乾😋而且咁多配料,但價錢只係約$30,非常抵食🤭味道:9/10性價比:8/10 食住瘦指數:💪🏻/5

💪🏻 火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅($31)

而且咁多配料,但價錢只係約$30,非常抵食🤭

味道:9/10
性價比:8/10
食住瘦指數:💪🏻/5
豬柳火腿芝士蛋餅
$31 (Tea)
豬柳火腿芝士蛋餅
  • 火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅
依間鋪由岩岩係葵芳開已經經常幫襯,性價比實在太高,我幾乎每一款都試過曬,但最中2都係吞拿魚,因為個手爪餅太熱可以中和反🤣每一款嘅餡都爆多,次次都食咗到拿手唔成世🤣🤣🤣仲有樣好得意嘅就係佢哋對客人嘅信任係極高🤣每次落完order驚我哋等得耐會叫我地行個圈先反去,反到去先再比錢比錢仲要自己抄錢,好搞笑🤣🤣不過去左咁多次都見唔到佢隻貓貓,好sad🥲🥲🥲😋好味指數:10/10🤑回頭指數:10/10
每一款嘅餡都爆多,次次都食咗到拿手唔成世🤣🤣🤣
比錢仲要自己抄錢,好搞笑🤣🤣
不過去左咁多次都見唔到佢隻貓貓,好sad🥲🥲🥲
😋好味指數:10/10
🤑回頭指數:10/10
2023-06-17 276 views
葵廣名物「慧食貓」到了旺角開分店😍 簡直是粉絲的一大喜訊,對我而言位置方便了不少✨ 「慧食貓」的手抓餅以足料聞名,每次吃一個已經非常飽肚了,實在是掃街的天敵🤣旺角店承繼葵廣店的傳統,放了硬幣架在收銀位置,自行找續。平時我都會點F餐或S1,這次想吃肉鬆,又不想吃太多餡料,決定試試B餐。B餐火腿雞蛋肉鬆手抓餅 $26每份手抓餅除了列名的配料外,還會有生菜中和油膩感,醬汁則主要是沙拉醬。B餐的主角是肉鬆,店家下了非常多肉鬆,整個手抓餅的厚度都被肉鬆支撐起來。店家選用的肉鬆很軟很散,不是硬的那種,味道偏甜,不會太鹹,配上雞蛋、火腿、手抓餅、醬汁和生菜很滿足。手抓餅很鬆軟,表皮帶點脆,口感很好,一咬便能咬開。旺角店質素不輸總店,看來以後想吃手抓餅可以到旺角解饞了😆

旺角店承繼葵廣店的傳統,放了硬幣架在收銀位置,自行找續。

火腿雞蛋肉鬆手抓餅

B餐火腿雞蛋肉鬆手抓餅 $26

手抓餅很鬆軟,表皮帶點脆,口感很好,一咬便能咬開。

旺角店質素不輸總店,看來以後想吃手抓餅可以到旺角解饞了😆

火腿雞蛋肉鬆手抓餅