2020-09-22
話說同太太享受完九龍站嘅Staycation旅程之後,就落去圓方食個快飯,點知就中伏。一間連旺角兩百蚊放題都唔會有嘅問題,呢度竟然有,仲要兩個人落樓過600,好Q嬲!首先講左最唔掂嘅野先。海膽無味,蟹肉好乾。帶子太薄。但都唔係問題,因為有個好大嘅問題,吞拿魚未解好雪,好似食雪條咁,講真200蚊旺角放題都唔會咁啦(佢地係直接難食)。呢樣好基本,食到成口凍冰冰,食魚生變食雪條,無晒隱。至於其他魚生都太凍跟本無味,拖羅都係無味。究竟佢點好意思收我三百蚊個lunch?隔離酒店啲刺身都好過佢。個蛋呢,真係好難食。首先個蛋唔滑嘅,好大陣雞湯味,好似我用蒸焗爐蒸咁。最大問題,粒白果先大問題,竟然係苦嘅,即係處理得好差。麵豉湯就酸嘅,係我飲唔慣,不過無乜料頭,唔足料咁。粒果子都係凍嘅,個心雪條咁。啲沙律唔夠料,漬物就普通。不過都係好難食。老婆就食咁嘅定食。燒豬肉正常,唔難食,有豬油香。刺身帶子同八爪魚好薄。天富羅都係重災區,首先啲皮好淋,而且好油膩,都算,我食個白身魚,竟然有油益味。講真,旺角200蚊放題我接受,但300蚊個lunch真係好難食。唔知係咪食到個人好嬲,我覺得杯炭燒咖啡真係好難飲,無啡味
首先講左最唔掂嘅野先。
啲沙律唔夠料,漬物就普通。不過都係好難食。
唔知係咪食到個人好嬲,我覺得杯炭燒咖啡真係好難飲,無啡味亦無香味。
成件事最好係張台有洗手液,用落到滑手,唔痴立立。
講真300蚊個set,兩個人就600,仲貴過放題,但質素連旺角放題都好過佢,真係好嬲。