2022-11-07
媽媽嘅生日 當然要給佢最好的享受💕黎過Hyatt Centric幾次 都係食水準唔錯既自助餐 今次就特登安排到23/F Cruise試下🙌🏻一入餐廳 被絕美海景震懾!景觀開揚 環境好舒服 有種低調著華感🥰👍🏻 High Rollers Lunch Lunch set包含咗小碟、主菜及甜品 選擇頗多 飲品則要額外加錢🍷推介紅、白酒 味道甘香有餘韻 好適合邊望海景邊歎👏🏻✅ Tiger Curry (+$20)紅咖哩虎蝦非常惹味 咖哩甜甜辣辣 虎蝦大隻鮮甜 肉質爽口彈牙🦐搭配咗烤菠蘿、椰子、泰國青檸等 濃味中帶出清新的果香✅ Mr Angus即使醬汁嘅香料味道頗重 依然食到肉味🤓牛肉嫩滑 有肉汁 肉內既脂肪基本上已做到溶於口中 ✅ Banana Basket好有驚喜 蕉葉包住紅鯛魚 成功鎖住魚汁 肉質依然嫩滑🐟墊底嘅粉絲更成功吸叫海鮮甜味小碟大部分都是東南亞風味的沙律🥗調味酸酸甜甜 很是開胃 印象特別深刻嘅係烤粟米沙律 粟米上很清晰見到敲過嘅痕跡 食落口甜味大爆發🌽另外我都好鍾意韓式炸西蘭花🥦 外面嘅醬汁包住炸過嘅西蘭花 就好似甜辣炸雞咁樣 其實食落都有啲似😂😂甜品有三款 分別係可可椰子🥥
👍🏻 High Rollers Lunch
✅ Tiger Curry (+$20)
✅ Mr Angus
✅ Banana Basket
甜品有三款 分別係可可椰子🥥、芒果椰子奶凍、夏天鮮果蛋白餅 自己最愛既可可椰子 椰子雪糕搭配香濃朱古力醬、朱古力威化 味道同層次都好好 另外兩款都比較清新 有夏日既感覺 作為套餐結尾 完美💖
注意事項⚠️
- 適逢慶祝生日🎂餐廳準備咗生日蛋糕及即影即有 壽星超級開心🥳