2023-04-17
上週五食飯時間與同事訂左位去食,到左之後即刻同店員落單,但半小時過左連野飲都冇,最後追問下發現係漏左落單,因為午膳時間本身就只有不足一小時仲同我漏左落單,我們就十分愕然同憤怒,經理見我地好嫐就主動提供補償小食比我地。我地當時覺得經理可能講笑,下次點會記得我地。。。但今日我地其他一大班同事約左去同一集團的餐廳食飯,我地見職員服飾一樣,於是試下問睇下係咪真係有小食補償然後發現經理仲記得我地,並真係比左小食我地! 加上經理週五同今日的服務態度都十分好,反而漏左落單的職員個日連一句抱歉都欠缺,差別很大。經理見我地今日叫左一大班同事黎食飯,亦很舒爽地主動提供埋小食比一同到訪的同事,令同事都贊不絕口👍總括而言,週五的食物味道可能因為趕住比我地而味道差左d,今日的午餐因為正常出菜而味道不錯👍 同事見到亦表示經理人咁好,會繼續幫襯!希望餐廳的職員能保持同經理一樣嘅職業修養!
希望餐廳的職員能保持同經理一樣嘅職業修養!