2025-02-26
🇫🇷食物個樣真係未必igable,但味道意想不到的好🇫🇷餐廳環境舒服,有一種法國餐廳的浪漫情懷。🇫🇷 2人set 有餐湯,餐包,我地點左一個前菜,兩個正餐加一個甜品。🇫🇷同一般餐湯唔同,佢唔係羅宋湯亦唔係白色忌廉湯,係有口感的薯仔紅蘿蔔紀廉湯。🇫🇷前菜:烤牛骨髓,用蒜同辣作調味,沾包食個味道好好,想清一清亦有沙律菜同醃青瓜仔在旁。🇫🇷主菜:阿根廷安格斯肉眼牛扒,牛扒的熟度同鮮嫩程度好睇到廚師手勢,而呢個介乎3-5成的熟度廚師拿捏得好好,煎香的牛扒表面加上鮮嫩的牛肉,值得一讚。🇫🇷另一道係空運黑青口,個樣就唔算好吸引了,但係食落真係唔錯喎。好多時食的青口會乾同鞋口,佢個熟度呢可以另個青口保持濕潤同彈性,好食過好多餐廳。🇫🇷甜品:法國黑朱古力慕絲,佢係用76%法國黑朱古力,個朱古力非常濃郁,唔會太甜,帶少少苦味,配上cream 食可以中和味道同口感。
🇫🇷食物個樣真係未必igable,但味道意想不到的好
🇫🇷餐廳環境舒服,有一種法國餐廳的浪漫情懷。