2019-05-16
每次男家食飯都要我依個新抱諗,大伯二伯同叔仔完全翹埋雙手等我地諗好啦,今次就試下依間「梅花邨小館」,我地訂左6大一細,佢地都俾左張大檯我地,好貼心。餐牌都幾多野食,又潮州又客家菜咁,價錢都好合理。鹹菜豬肚湯$85都裝到每人一大碗嫁,而且每碗都有好多豬肚同鹹菜,飲到底都有dd辣,好開胃。滷水鵝片$125份量都幾多,底下有豆腐墊住,唔嚡經典美食煎蠔餅$85一d都唔油膩,唔會成口油,煎得好好黃酒煮蜆依個係侍應推介,話係客家菜,所以價錢唔知。食落好似我個時坐月嘅黃酒雞咁,但配蜆好似有少少怪雞。豉油皇鱔球$128我諗依個餸最好襯熱食,唔知係佢出到黎已經凍左定係我遲左食,覺得凍左嘅鱔球一般左招牌肉碎粥$125 一窩好多小粒蠔仔,份量都可以每人一大碗,方魚同肉碎加紫菜一齊食好夾。梅花小炒皇$80好特別有芋絲,炸得好脆口。高湯焗大蝦(黃金麵) $148有4大隻大蝦,蝦應該係急凍貨,欠缺一點彈性,反而黃金麵就好好食。但份量唔多。另叫2碗白飯同一罐可樂,茶位每個$5,埋單$1096。價錢都算合理,可能平日所以唔算多人,侍應都有禮貌。
餐牌都幾多野食,又潮州又客家菜咁,價錢都好合理。
鹹菜豬肚湯$85
滷水鵝片$125
份量都幾多,底下有豆腐墊住,唔嚡
經典美食煎蠔餅$85
一d都唔油膩,唔會成口油,煎得好好
黃酒煮蜆
依個係侍應推介,話係客家菜,所以價錢唔知。
食落好似我個時坐月嘅黃酒雞咁,但配蜆好似有少少怪雞。
豉油皇鱔球$128
招牌肉碎粥$125 一窩
梅花小炒皇$80
好特別有芋絲,炸得好脆口。
高湯焗大蝦(黃金麵) $148
另叫2碗白飯同一罐可樂,茶位每個$5,埋單$1096。
價錢都算合理,可能平日所以唔算多人,侍應都有禮貌。