2022-04-24
為食貓去開灣仔,經過Samsen泰麵,跟住就俾佢既裝修吸引住結果就排隊入左去食啦呢度既裝修好有渡假feel呀,餐廳用木做主題,比人一種好chill既感覺招牌泰式和牛濃湯河(5/5)一睇就知呢碗粉味道夠哂濃,洋溢住滿滿既和牛味,而且又可以揀辣定唔辣食落去牛味真係十足,而牛肉既質感亦都唔錯;另外,個炸豬皮條配埋個湯黎食,簡直係一流呀;而個河粉亦好煙韌呀,好食招牌泰式蟹肉炒飯(4/5)本身睇落好似平平無奇,但食落有驚喜佢d蟹肉都幾多,而個飯都幾大份,2個人食都絕對無問題!另外,個飯炒得幾香,但就偏甜,但撈埋d魚露辣椒就岩岩好炒泰國通菜(4/5)個菜炒得好夠穫氣,同一般泰國餐廳無異泰式街頭椰子雪糕(4/5)個雪糕有d甜,不過椰子味好清新,但為食貓覺得雪糕有花生同栗米好似有d怪,可能因為2樣野我都唔鍾意食啦Samsen泰麵既招牌泰式和牛濃湯河係必食既,而因為香港其他既泰國餐廳都好似無類似既菜式,難怪佢係米芝蓮餐廳啦
結果就排隊入左去食啦
招牌泰式和牛濃湯河(5/5)
一流呀;而個河粉亦好煙韌呀,好食
招牌泰式蟹肉炒飯(4/5)
炒泰國通菜(4/5)
個菜炒得好夠穫氣,同一般泰國餐廳無異
泰式街頭椰子雪糕(4/5)
我都唔鍾意食啦
佢係米芝蓮餐廳啦