2024-03-21
🔥鹿兒島A4和牛,餐廳係擺盆上明顯有落個好好嘅心思,一嚟到成份嘢都真係覺得好靚,我同朋友拎咗部電話出嚟打咭,有啲似酒店質素嘅食物,真係非常靚仔,和牛嘅味道非常濃郁,脂肪嘅比例都十分平均,食落去嘅時候有充滿好香嘅日本牛肉味道,冇諗過喺一間觀塘嘅Cafe都可以食到呢一個質素嘅牛肉,非常值得讚,另外睇其他配菜上邊嘅薯仔亦都焗得非常好食,新薯嘅味道再加埋牛肉嘅配搭做得唔錯,仲有蘆筍,喺整個食物嘅配搭上選料我都非常鍾意,價錢嚟講我都覺得值回票價!🔥龍蝦湯,我同朋友都對龍蝦湯非常鍾意,餐廳嘅龍蝦湯質素絕對唔係出邊罐頭或者用味精嘅龍蝦湯,龍蝦湯嘅味道非常濃郁,食得出餐廳係用新鮮嘅食材做,每啖都有香濃嘅龍蝦味,而且喺調味亦都唔會太鹹,我同朋友都非常鍾意呢一個湯,食得出高級嘅味道!🔥黑毛豬鞍,餐廳用慢煮嘅方式整,冇諗過味道係咁濃郁,有非常香嘅豬肉味,如果普通嘅豬肉嚟講控制得唔好會太硬,餐廳因為你用咗慢煮嘅技術,所以成件豬鞍都控制得非常好,肉質非常鬆嫩,再加埋燒菠蘿,可以令到成個口感冇咁油膩,加埋西蘭花苗同埋蕃茄仔,令到成個配搭上嘅口感更加有層次🔥綠茶卷,綠茶卷係日式嘅綠茶卷係中間有cream再加埋少少紅
🔥綠茶卷,綠茶卷係日式嘅綠茶卷係中間有cream再加埋少少紅豆嘅配搭,紅豆加綠茶不嬲都係一個非常好嘅配搭,味道非常夾
餐廳嘅店員亦都非常友善鍾意食西餐嘅朋友絕對唔可以錯過了一間位於觀塘嘅餐廳。價錢亦都相對親民,CP值嚟講我覺得非常高!