2024-06-13 1152 views
今日第一次黎到呢間相馬日式火鍋☺️,一入到餐廳就喊出「哗」嘅感覺😜!環境優雅,裝修挺日式,又清潔,光線適中,好舒服😎。平時嚟日式火鍋多數都食濃味嘅湯底,今次就黎啲清新嘅。首先係芝士龍蝦湯茶碗蒸🍲,啲芝士混合埋龍蝦湯,超 creamy😋!一試啖湯,就發現個龍蝦味好濃郁。即刻就感受到嗰種滋味,好似飲住自家人煲嘅湯咁,超窩心嘅!🔸再試嘅係惹味龍蝦雞煲,啲龍蝦片好新鮮!😉 龍蝦味好鮮,鮮得來又唔會過硬!配住龍蝦湯又開胃,一試就知有驚喜!🔸極尚龍蝦蒸海鮮就係我嘅must-try啦!海鮮材料新鮮,食落口感爽脆,真係太好味喇!配埋豚骨湯底🍲,真係一絕!🔸日式火鍋點少得豚肉🐷呢!一款燒來超滑,口感結實,食落口感十足!配埋濃湯飲,真心好食!簡直係火鍋中嘅精選肉類!相馬日式火鍋,存心好好㗎,一路食一路happy,畀我試到新鮮嘅東西,一家人一齊食,好溫馨嘅感覺,開心就可以喇,繼續keep住呢種感覺,我地下次再黎!