2021-12-06 85 views
假日親子遊去左灣仔海濱行下,行完就近近地去左附近搵地方Lunch。行到去新鴻基中心,見到呢間日本餐廳店外裝修得咁靚,仲以為會好貴,睇睇店外電子餐牌,估唔到連weekend都有做Lunch Set,Lunch Set價錢親民由 $98-$298(隨餐附送沙律及味噌湯),我們隨即入座。 入到去餐廳眼前一亮,日本風裝修新簇簇的,原來餐廳剛開業一星期,侍應服送來menu仲細心講解每項推介美食,服務從心之熱誠值得一讚。 我地叫左Lunch Set · 蒲燒鰻魚丼 $158●厚厚鰻魚啖啖肉,燒得好香再配埋鰻魚汁及飯一齊食,大滿足。 Special Lunch Set ・12 $468前菜 :沙律 及 味噌湯●味噌湯一試愛上,用紫菜代替昆布,飲落每一口都有一絲絲紫菜,口感豐富。刺身2款●兩隻甜蝦,size手掌咁大,鮮味十足。12件手握壽司 墨魚、甜蝦、珍寶帶子、池魚、玉子、大拖羅,赤鯥、金槍魚、鯛魚 等等......●其中幾款係廚師精選每日最新鮮食材來做的刺身給客人享用,今次以魚類刺身居多,本身好怕食魚類刺身,因為最怕會有一陣魚腥味,呢盆刺身真係掂,所以魚一啲都無腥味。●飯量細,面層刺身又厚又大。

我地叫左Lunch Set · 蒲燒鰻魚丼 $158
●厚厚鰻魚啖啖肉,燒得好香再配埋鰻魚汁及飯一齊食,大滿足。

Special Lunch Set ・12 $468

前菜 :沙律 及 味噌湯
刺身2款
●兩隻甜蝦,size手掌咁大,鮮味十足。
12件手握壽司

●飯量細,面層刺身又厚又大。

●最推介~大拖羅,外觀厚大見美,紋路清晰,入口鮮味十足,油脂感重。平時好少食赤鯥,估唔到魚香味咁重,入口油份高,好有滿足感。
4件卷物
甜品:香甜多汁日本梨。

三文魚籽軍艦 $58
●上層爆滿的三文魚籽賣相吸引。

環境:
●餐廳新裝修,環境佈置充滿日本風,牆身掛牌有美感。
●設有廚師Bar檯、卡位及半卡位。