呢間餐廳外面望入去已經好靚😍有一格格嘅位坐 夠哂私隱 但啲格大部分係4人枱 多人就要留意會坐番外面無咁靚嘅一般枱!星期六日無得book枱 晚市由1730開始 大家唔想等就記得早啲到!⏰另外食物質素就還好啦⋯⋯會話性價比唔係太高🤑因為每碟野食都細細碟 壽司細細件 要食好多先會夠飽啊🫣🫣今次好遺憾佢最出名嘅關西燒 當日冇提供 如果想試到佢呢一樣招牌菜就最好去食之前致電店家喇☎️.🐠石碢鯛魚湯 💰HKD148係奶白色嘅魚湯🤤上枱個陣仲係好滾 係度boo boo boo🤣因為我鍾意食魚所以唔會覺得腥 但同行嘅朋友平時唔食魚 所以覺得好腥💢入面有唔少魚片 全部都好滑 熟嘅程度係啱啱好 無浪費左條魚👍🏻👍🏻🥩鐵板燒豬胺扒 💰HKD200成200蚊食一塊豬扒?!因為店員介紹再加上睇好多食評都話一定要試 話係招牌菜🧐結果。。。❗️真係好好食 係好林 完全唔會痴牙 有入口即溶嘅感覺 而且上菜前已經切好一粒粒 食得好方便🧆👅 牛舌薄燒配三點刺生 💰HKD220薄燒嚟講佢偏韌 個人食牛舌都係鍾意食番牛舌心🥹牛舌得六塊左右 下面全部都係菜 真係有啲貴 但又無比同去食串燒比 自己衡量了🙏🏻個刺身有帶子三文魚油甘魚

🐠石碢鯛魚湯 💰HKD148

🥩鐵板燒豬胺扒 💰HKD200

👅 牛舌薄燒配三點刺生 💰HKD220
薄燒嚟講佢偏韌 個人食牛舌都係鍾意食番牛舌心🥹牛舌得六塊左右 下面全部都係菜 真係有啲貴 但又無比同去食串燒比 自己衡量了🙏🏻個刺身有帶子三文魚油甘魚 每樣兩片刺身鮮甜有質素 feel到係新鮮貨🎌

🍣廚師推介十件 💰HKD260
廚師發板嘅十件壽司 當晚有海膽 蔥碎呑拿魚 三文魚+各種不同不知名嘅魚🐟🐟🐟全部都係新鮮 有油香 260嚟講食到我覺得叫好合理 因為出面真廚師發板都好唔止呢個價錢啊🤌🏻另外有再貴啲嘅版本 追求premium啲可以一試!🤤

🍵白身魚茶漬飯 💰HKD68
特登問左店員 白身魚姐係白色嘅魚🐟我自己覺得茶漬飯好奇怪🤔就好似平時沖茶食倒啲飯落去…我自己就唔鍾意😣

🍚高菜白飯魚明太子石頭燒飯 💰HKD108
又係一上菜係好焫手🔥撈埋食係好不錯!不過係零明太子味 我會expect more🥹

Locations📍
1️⃣ 一杯鐵板燒居酒屋 (元朗)
元朗元龍街9號形點一期地下G006號舖
2️⃣ 一杯鐵板燒居酒屋 (觀塘)
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)4樓20-21號舖
2022-05-07