2022-01-05
🐝圍威喂 (荃灣廣場) (荃灣)🐝…荃灣真係一個美食之都,😋每次去荃灣都有好多間餐廳揀,上次經過荃灣廣場,又忽然間幾想食泰國嘢,就嚟咗呢一間食啦!泰國菜嘅水準都好高,價錢都恰當,下次都會返嚟食!😆😆🎊…✨泰式蟹肉炒飯 $78佢哋嘅炒飯真係超級推介呀,👍👍蟹肉炒飯上面有蟹肉,🦀同埋蟹籽,份量都唔少㗎。呢個炒飯都炒好香,完全係唔會有食完覺得滯嘅感覺。😋😋…✨紅咖喱牛肋條配白飯 $68紅咖哩嘅椰奶味重,甜甜地,辣辣地,而且個牛肋條,好淋,好易咬,而且非常足料。😍👍…✨迷你肉骨茶 $18有藥材味之餘又唔會太苦,好味。😋🔥…✨芒果椰奶沙冰 $38呢個沙冰咁芒果味好重,而椰奶味都好香,飲落覺得幾Fresh幾滑,中意芒果🥭嘅大家都不妨試吓!…✨牛油果果昔 $42牛油果味都出,同時又有淡淡地嘅燕麥味,有少少果肉,好健康,冇乜糖。…整體評分食物:🤍🤍🤍🤍🤍服務:🤍🤍🤍🤍環境:🤍🤍🤍🤍🤍價錢:🤍🤍🤍🤍🤍…📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓432號舖
✨泰式蟹肉炒飯 $78
✨紅咖喱牛肋條配白飯 $68
✨迷你肉骨茶 $18
有藥材味之餘又唔會太苦,好味。😋🔥
✨芒果椰奶沙冰 $38
✨牛油果果昔 $42