放咗工同朋友嚟大埔搵嘢食,離到依間食泰國嘢嘅餐廳,木船的的侍應幾nice,會問我地有咩需要,而且見到杯水差唔多飲完會幫我地斟水。裝修幾靚,一邊係仿船,有d木桶椅子;一邊係復古風,而且有d Q版食物壁畫,整體舒適乾淨😘餐牌亦都有好多食物種類選擇,睇到眼花撩亂,例如飲品就已經有好多種,有沙冰、西瓜、椰青等等,食物亦都有好多種類,最搞笑係第一頁有教泰文,等緊食物嘅時候都可以學吓😆食物方面亦很好吃,佢地的泰式辣醬味道很好,令到青木瓜沙律非常開胃,混合一d果仁增加口感。小食拼盤有魚餅,泰式燒賣,炸蝦卷,都是炸物但加上酸甜的醬並不覺油膩,而且非常香脆。佢的招牌菠蘿炒飯配虎蝦,有一串串燒菠蘿作配菜,有炭燒味,而炒飯方面配上肉鬆味道更佳,炒飯內除菠蘿粒亦加咗提子乾,令到炒飯多了水果酸甜的味道,而虎蝦肉相當結實,亦因為佢已經將蝦開半而很易去蝦殼。飲品方面,泰國巧克力巨人超大杯,朱古力沙冰味濃,而且裏面有oreo,KitKat,朱古力醬,充滿朱古力味,建議叫多兩三個朋友一齊分享。