今日係大埔睇下食咩dinner,行行下見到個名幾得意,係出面裝入去,又俾依間鋪頭嘅裝修吸引咗,見到入面都靚靚仔仔,又有幾隻船仔咁,咁就入左去lu!(其實我入到去睇menu先知係食泰國野😂又有少少fusion咁,好似冬蔭功意粉咁)我自己都好食泰菜,特別係生菜包同生蝦🙊所以覺得更好,啱哂我食!btw我地雖然2個人,但都叫咗好多野食😂😂😂1.生蝦一隻隻咁吊喺杯邊擺得幾靚😂佢配備一個辣醬,味道類似食老麥脆香雞翼果隻辣醬,但就晞啲,味道同生蝦加生蒜都好夾👍🏻重點隻蝦都好有誠意,夠大隻😂咬落唔係一陣風嘅感覺,有口感,同平時出面薄jit jit唔同。2.生菜包好似之前講,我鍾意食生菜包😂所以一定必點!咁我朋友唔可以食太辣,所以專登點左小辣。但我又冇諗過小辣變左完全冇辣味🤨仲要偏甜咗...仲要啲肉碎我覺得偏硬咗!唯一好就係生菜夠多,平時肉碎未食完啲生菜就已經冇哂...3.冬蔭功湯+虎蝦個湯其實幾足料,蝦都夠大隻!不過個味都係唔太辣,因為椰奶味重啲!?開頭飲都ok,不過飲到底,我地覺得偏咸咗....😯😯😯😯4.鮮蝦炒金邊粉因為前2樣餸嘅關係,我有以為一般,但發現依個比我想像中好😂😂加入青檸汁,個味道酸得

btw我地雖然2個人,但都叫咗好多野食😂😂😂

1.生蝦
生蝦

2.生菜包
生菜包

3.冬蔭功湯+虎蝦
冬蔭功湯+虎蝦

4.鮮蝦炒金邊粉
因為前2樣餸嘅關係,我有以為一般,但發現依個比我想像中好😂😂加入青檸汁,個味道酸得嚟幾開胃,買相都唔錯,蝦都唔係得果1隻,都有4隻,份量ok!
鮮蝦炒金邊粉

5. 我地仲叫咗一杯菠椰冰特飲(我忘記咗個名😂😅pina coloda d fd😂😂😂),但味道唔錯!
2018-07-08
$210 (Dinner)
生蝦
鮮蝦炒金邊粉