2019-09-13
聽朋友講,呢間餐廳火熱度甚高。事先 book 定位,去呢度試下。餐廳地點5難搵,但搵方法上去都有d 隱蔽。可以從停車場上、可以從夾公仔機通道上、可以搭扶手電梯上。。。。我好彩跟住其他人才搵到。今晚我地3條女,由V小姐先去取位,但就發生小插曲。由於3條路上到餐廳,位於餐廳不同位置,V小姐要行去另一邊櫃枱拎位。可是。。。櫃枱小姐總看不到V小姐的存在。結果花了點時間才 draw 到櫃枱小姐的注視。跟住櫃枱小姐竟分了一張10人既 long table 給我們3條友。其實餐廳還有很多細枱,點解要我地坐 long table 同人併坐 (其他細枱5係全部 reserved),所以V小姐找另一位staff 問下係咪俾錯枱。經過一輪查詢,終於肯分一張細枱給我們。講返餐廳環境,幾隨性又簡約,又有 live band。食物方面,我地叫咗:沙律:menu 上無乜 salad 揀,所以我地叫咗個溫泉蛋冰菜沙律。味道不錯。沙律汁調得好味,冰菜做沙律很爽口。串燒拼盤:好多食材,貪方便,5想諗。醃得 ok,燒的火喉拿揑得好。最精彩係4個蘸醬汁~鱸魚柳手工麵:呢個我就麻麻。魚柳無乜味及有d “乾“,手工麵有咬感,但
講返餐廳環境,幾隨性又簡約,又有 live band。
食物方面,我地叫咗:
鱸魚柳手工麵:呢個我就麻麻。魚柳無乜味及有d “乾“,手工麵有咬感,但沾不上味道。
甜品:我地叫咗2個。(1)綠茶心太軟伴紅桑梅雪糕、(2)半熟芝士撻伴榴槤雪糕。前者真係好味,綠茶味香濃,少咗朱古力心太軟既甜滯,加上帶酸既雪糕,好正~後者既芝士撻皮好香口,但芝士味淡咗d,榴槤雪糕有肉又香~呢度又有小插曲。。。。甜品上枱全無雪糕,我仲好傻地以為自己睇錯 menu 定係雪糕埋藏在心太軟及芝士撻內。於是問下 staff,原來漏咗。。。。
飲品:梳打、冷泡玫瑰茶、冷泡洋甘菊、一支有汽既樽裝水。我飲洋甘菊,味淡,有點失望。
埋單$1,059