2022-09-18
生日聚餐本身想同朋友玩下野餐,但係諗到天氣咁熱於是乎就轉左喺西九草地旁邊嘅Cafe Boheme度食意大利嘢。星期六日冇得Book要Walk in不過好彩12:30左右到都唔使等太耐。餐廳環境唔大,有室內同室外座位,因為打開門所以室內唔算好涼快。我哋三個人食唔到好多嘢所以叫咗一個薯條小食一個Greek Salad同埋一個BBQ duck pizza,以及三杯嘢飲。薯條剛上枱炸得香脆但係食到後期已經變得頗淋。Greek Salad口味清新。Pizza叫了少見的BBQ duck pizza, 配上BBQ汁十分惹味。這間餐廳的Pizza是薄批,批底燒得香脆,尺寸頗大!飲品的Strawberry basil soda及Coconut lemon soda 都好飲,很有夏日風情,味道不錯! 整體來說用餐體驗不錯!餐廳環境舒適,食物質素好,員工的服務亦佳,可以一試。