2022-07-30 815 views
西營盤一向有好多美食😛呢日就同朋友黎到第一街嘅轉角餐廳主打食牛扒等等嘅輕鬆西餐🥩 仲有個大酒櫃俾客人揀返枝手工啤🍺店名完全反映左佢地嘅特式😎.🌟USDA Top Blade Steak ($128)我地點左Medium 呢款牛肉邊位有少少跟 只要食之前切左佢就啖啖Juicy 牛味濃郁😋 店員仲有特登問你想要邊款芥末醬再點埋特製gravy就更好味🥰.🌟Brazilian Grilled Pork Shank ($158)呢款Chef's Special 可以選擇Grill或者BBQ口味🍖我地鐘意食到多D原汁原味所以揀左Grill豬寸骨有3件 雖然份量比較精緻 但係好有質素👍🏻食既時候豪邁D用手拎起食會更滋味.🌟Trio Cheese Pita Bread ($58)因為我地好大食所以點多個包🍞個包又軟熟仲超香香草味 就算只係得芝士🧀同香草都好好味.🌟Banana Bread Beer ($68)餐廳放左一列大雪櫃 客人以自助形式拎啤酒😆而且好細心咁自製左tasting card 方便客人揀選適合自己口味嘅手工啤😍仲提供左好多唔同品牌 其中當然唔少得香港嘅啤酒今次我地揀左呢款香蕉味啤酒 味
西營盤一向有好多美食😛
呢日就同朋友黎到第一街嘅轉角餐廳

店名完全反映左佢地嘅特式😎

🌟USDA Top Blade Steak ($128)
USDA Top Blade Steak

Brazilian Grilled Pork Shank

我地鐘意食到多D原汁原味所以揀左Grill
豬寸骨有3件 雖然份量比較精緻 但係好有質素👍🏻
食既時候豪邁D用手拎起食會更滋味
🌟Trio Cheese Pita Bread ($58)
Trio Cheese Pita Bread

因為我地好大食所以點多個包🍞
個包又軟熟仲超香香草味 就算只係得芝士🧀同香草都好好味
🌟Banana Bread Beer ($68)
Banana Bread Beer

餐廳放左一列大雪櫃 客人以自助形式拎啤酒😆
仲提供左好多唔同品牌 其中當然唔少得香港嘅啤酒
今次我地揀左呢款香蕉味啤酒 味道幾特別 真係有香蕉味🍌

呢度唔使加一 真係好少見!
連menu都寫左希望客人可以用加一既錢飲多枝酒🍻
就算我地平日夜晚黎都坐滿人